Certificaat voor Cultura

8 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Cultura krijgt donderdagmiddag het zogenoemde EFQM-certificaat C2E (Committed to Excellence) uitgereikt. Wethouder Evert van Milligen, zal de bijbehorende plaquette onthullen.

Directeur Ko Oosterwijk van Cultura zal het certificaat ontvangen uit handen van Paul Gemoets, senior advisor van EFQM Brussel. Cultura, gevestigd op de hoek van de Molenstraat en de Telefoonweg is het eerste non-profit bedrijf in Nederland dat zich EFQM-gecertificeerd mag noemen. De eenheidsorganisatie Cultura treedt hiermee in de kring van internationale organisaties waaronder The Arts Centre in Melbourne, Australië, Aberdeen College in Engeland, BMW in Duistland en KPMG en KPN in Nederland.

Om de sterk ontwikkelende voortrekkersrol van innovatief centrum in de wereld van kunst en cultuur vast te houden en de nieuwe combinaties die daarbij ontstaan te benchmarken koos Cultura anderhalf jaar geleden voor een internationale kwaliteitscertificering. Er was volgens Oosterwijk een sterke behoefte aan benchmarking in andere dan de bekende kwaliteitscirkels. ,,Cultura kiest voor toetsing in internationaal verband en ook buiten de eigen branche. De EFQM-certificering is daarvoor bij uitstek het aangewezen monitorsysteem'', aldus de directeur in Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie