Van Nifterik als eerste op Business Park A12-A30

8 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Wethouder Roel Kremers, Alex van Nifterik en Rob de Vries tekenen vrijdag een koopovereenkomst tussen de gemeente Ede en Van Nifterik Onroerend Goed BV. Van Nifterik is het eerste bedrijf dat zich gaat vestigen op het Business Park A12-A30 in Ede. Het Business park is vijf hectare groot bij de kruising van de A12 en de A30.

De Vries heeft voor deze ,,toplocatie'' een stedenbouwkundig plan ontwikkeld voor een aantal hoogwaardige bedrijfsgebouwen. Dit gebied heeft een bijzondere status binnen het nieuw uit te geven bedrijventerrein BT A12, dat ongeveer 100 hectare beslaat. De gebouwen in Business Parc A12-A30 gaan onderdeel uitmaken van het integraal ontwerp dat is opgesteld door stedenbouwkundig bureau IMOSS in samenwerking met JHK Architecten.

Van Nifterik Holland BV is leverancier van steunmaterialen en overkappingen voor onder meer de boomkwekerij, de fruitteelt en de tuinbouw. Bamboe vormt daarbij het hoofdproduct; het wordt sinds 1992 door Van Nifterik geïmporteerd uit China. Zij gaat de bedrijfsactiviteiten verplaatsen van Barneveld naar Ede. Voor Van Nifterik wordt een kavel van 13.000 vierkante meter ontwikkeld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie