Gevoelige snaren van Meijer en Top

8 april 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Lavinia Meijer geeft samen met de getalenteerde violist Tjeerd Top zondag 19 april een concert in Cultura in Ede. In de Carnegie Hall in New York speelde de Bennekomse harpiste al eens de sterren van de hemel.

Het afgelopen theaterseizoen heeft Meijer ook het Culturapubliek al tweemaal met haar spel betoverd. Met het derde concert in de concertreeks raakt Lavinia Meijer in Cultura, samen met Tjeerd Top, een aantal ‘gevoelige snaren’.

Op het programma staan werken van Saint Saëns, Françaix, De Falla, Piazzolla en Byrnes. Sinds 2005 vormen Lavinia Meijer en Tjeerd Top een vast duo. ,,Met hem wil ik samenspelen”, dacht zij toen ze hem tijdens de finale van het Oskar Back Concours voor het eerst hoorde. Top won het Oskar Back concours en samen wonnen zij kort daarna de Fortis Mees/Pierson Award Jonge Nederlanders.

Tio heeft gesoleerd met toonaangevende orkesten en dirigenten, onder wie Hans Vonk, en Vassily Sinaisky. Met Mariken Zandvliet maakte hij tournees naar India, Sri Lanka, Indonesië, Costa Rica, Brazilië, Argentinië en de Nederlandse Antillen. Hij bespeelt een viool gebouwd door Michael Angelo Bergonzi. Violist Herman Krebbers, naar wie de theaterzaal van Cultura is vernoemd, speelde jarenlang op dit instrument. De viool werd aan Tjeerd Top ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Voor het eerst speelt hij in de Herman Krebberszaal in Cultura.

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten: Cultura tel. 0318-672800 of www.cultura-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie