Samenscholen moet!

8 april 2009 om 00:00 Nieuws

Ik realiseer me net dat Veldhuizen eigenlijk de mooiste wijk van Ede is. Natuurlijk, er gebeurt weleens wat. Bovendien veel meer dan politiewoordvoerders prijs willen geven. Dat zou het imago maar extra schaden, nietwaar?

Eigenlijk staan daar zoveel positieve zaken tegenover. Zo herbergt geen andere Edese wijk bewoners met zoveel verschillende nationaliteiten als oorsprong. En daar willen we toch met z’n allen naar toe, volgens Amerikaans model? En wat is de wijk eigenlijk groen!

Het zal wel door het voorjaar komen. Ik draag nog geen takken tussen met tanden, maar alles lijkt opeens mooier.

Zo zag ik, hoewel het verboden is, prachtige samenscholingen bij de nieuwe speeltuin aan mijn keukenzijde. Tientallen moeders met kinderen. Eksterfamilies springen ondertussen van tak tot tak, en de damherten zijn lichtvoetiger dan ooit. Met een eitje in mijn hand snel ik naar het kamerraam. Een koolmees heeft bezit genomen van een afgedankte relaxstoel, die overigens nog geweldig dienst doet voor een middagdut. De leuning is kapot. Dit behendige vogeltje komt al dagen op bezoek om de vulling eruit te plukken. Niet zomaar een balkon dus, een meubelboulevard voor jonge gezinnen.

Beneden bij de vijver zitten en liggen andere Veldhuizenaren, die de winter ook meer dan beu zijn. Even verderop bouwt een waterkip z’n nest, en gooit een liefhebber z’n dobbertje.

Hier kan geen buurtcentrum tegenop. Samenscholen moet! Buiten gebeurt het!

Hoopvolle paasdagen.....

Henny Jansen

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie