Schooldirecteur: ,,Ontvoering grijpt er diep in"

9 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Op een adequate en informatieve manier zijn de onderwijskrachten van de Stadhouder Willem III school in Ede omgegaan met het nieuws van de ontvoering van de 7-jarige Hanna. Het meisje zit in groep 4 van de school. ,,Voor een gebeurtenis als deze is geen protocol", zegt directeur Johan Flier. ,,We hebben zo snel en zo goed mogelijk ouders en kinderen geïnformeerd, je kunt een ontvoering ook niet op een verzachtende manier vertellen."

door Gerard van Wijk

Flier was woensdagochtend op weg van huis naar school om het verhaal van de ontvoering aan onderwijzend personeel en kinderen kenbaar te maken, toen hij door de vader van Hanna werd gebeld met het goede nieuws dat zijn kind door de politie was gevonden. ,,Tot dat moment wist ik nog niet dat ze terecht was en dat maakt de boodschap op school toch minder moeilijk. Maar dan volgt er nog een heel proces, want een ontvoering grijpt toch diep in. We hebben de kinderen opgevangen, op een paar na wisten ze op dat moment nog nergens van. In de klassen hebben we er aandacht aan besteed. We zijn één uur later met de lessen begonnen, hebben de kinderen eerst vragen laten stellen en laten praten, dat lucht op."

Alle ouders hebben een brief van de schooldirecteur gekregen met feitelijke informatie, naar huis meegebracht door het oudste kind op school. ,,Als er behoefte aan is geven we de ruimte erover te praten, ook de komende dagen", aldus Flier. Dat kan verbaal maar ook door bijvoorbeeld een tekening te maken.

De schoolarts staat stand-by, als het nodig zou blijken. ,,Maar we hebben niet op voorhand hulpverlening ingeschakeld. Dat kan altijd nog als het nodig is. We proberen in alle rust, zo open mogelijk, de emotie die met een gebeurtenis als dit te maken heeft en die zo dichtbij komt als het een kind uit je eigen leef- en schoolomgeving betreft, een plaats te geven. Dat lukt tot nu toe heel goed."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie