Honderden jongeren enthousiast voor Burgernet

9 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De Jongerenraad in Ede heeft de afgelopen maanden actief jongeren geworven voor Burgernet. Met succes. Er doen nu meer dan 500 jongeren tussen de 16 en 24 jaar mee. Op donderdagavond 16 april wordt de Jongerenraad in haar vergadering officieel bedankt voor dit resultaat. Ook zal dan de 6.000e Burgernetter door wethouder Peter van ’t Hoog van Ede in het zonnetje worden gezet.

Sinds de start van Burgernet eind vorig jaar hebben ruim 6.000 inwoners van Ede zich aangemeld. Burgernet streeft naar een representatieve opbouw van deelnemers qua leeftijdsopbouw en man/vrouw verdeling. Al snel bleek dat relatief weinig jongeren zich aanmeldden. Daarop heeft de projectleider Burgernet, Izak Mauritz, de Jongerenraad in Ede gevraagd zich in te zetten voor de werving van meer jongeren voor Burgernet.

Presentaties

De Jongerenraad heeft de afgelopen periode zeer actief geworven door onder andere inzet van een Burgernet-Hyves en presentaties op scholen. Dit heeft geresulteerd in de aanmelding van ruim 500 jongeren in de leeftijd van 16 tot 24 jaar. Door deze extra inspanningen heeft het aantal Burgernetters de grens van 6.000 deelnemers bereikt.

Op donderdagavond 16 april wordt de Jongerenraad officieel bedankt voor haar inzet. Deze avond presenteert de Taakgroep Burgernet van de Jongerenraad de evaluatie van hun wervingsactiviteiten. Na officiële vaststelling van dit evaluatierapport, wordt het rapport aangeboden aan de Gemeenteraad in Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie