Fred van Zutphen wint met OWIOS van Blauw Geel

10 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Blauw Geel'55 heeft het moeilijk met werkvoetbal. In een wedstrijd, waarin alleen de Edenaren probeerden te voetballen, ging het door de Otterloër Fred van Zutphen getrainde OWIOS, dat tegen degradatie vecht, met de drie punten aan de haal: 3-1.

In de ogen van de Edenaren volstond de 'lange' ploeg van OWIOS alleen maar met het maken van overtredingen om op die manier de Blauwgelers uit het spel te halen. Zeventig procent van de wedstrijd was er sprake van balbezit voor de spelers van Martin Laamers. Blauw Geel kon het zichzelf aanrekenen, dat het team erg slecht met de vele kansen omsprong.

Daarbij was de defensie van de Peppelensteegbewoners ook niet goed bij de les. Ronald Veldhoen profiteerde van een blunder van Dick Hoefakker: 1-0. En Henrico Spronk wist wel raad met een fout van doelman Erik Hageman: 2-0. Nog voor de rust maakte Erik Fien er 3-0 van. In de tweede helft kon Mark van de Weerd in de zesde minuut namens Blauw Geel alleen maar scoren na een wegens hands toegekende strafschop: 3-1.