Harskamp houdt koploper op verdiend gelijkspel

10 april 2009 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - Een zondagsschot van Patrick Mouw leek Harskamp in het duel tegen lijstaanvoerder De Veluwse Boys de kop te gaan kosten. De roodzwarten deden er alles aan om tenminste één punt uit het vuur te slepen. Dat leek er niet van te te komen. De voor de aan zijn rechter enkel geblesseerde Marco van den Brink ingevallen Wim Hol dacht daar anders over. Vlak voor tijd zorgde 'good old' Hol voor de verdiende gelijkmaker: 1-1.

door Jan de Boer

Harskamp-trainer Dick Mulder was na afloop meer tevreden dan Eddy Morren, de uit Wekerom komende coach van Veluwse Boys. Maar in feite schoten beide oefenmeesters niet veel op met de remise. Harskamp niet, omdat de eerste plek in de tweede periode steeds verder weg komt. En de boys uit Garderen niet, omdat Elspeet nu eventjes bovenaan staat. Als De Veluwse Boys paasmaandag winnen van Prins Bernhard, kan de ploeg de koppositie weer overnemen.

Velen gingen er van uit dat Harskamp onverdiend klop zou krijgen. Niet Dick Mulder. De coach geloofde tot het einde in een goed resultaat voor zijn manschappen. ,,Ik had het wel verwacht, ja. Bij achterstanden krijgen we ongekende krachten over ons. En na de paar wissels, die zich leeg gespeeld hadden, ging het toch weer beter lopen. Met verse mensen werkte het goed. Het doelpunt van De Veluwse boys was geweldig, onhoudbaar voor onze doelman Richard Brouwer. Als je zo moet verliezen, kun je er vrede mee hebben."

Natuurlijk pakt Mulder liever zelf punten. ,,We gaan natuurlijk nog steeds voor de periode. Een gelijkspel houdt ons in de race. We proberen dit seizoen nog wel een prijsje te pakken." De op scherp staande Aldo van Norel kon ondanks de twee gele kaarten in het voorgaande duel met Terschuurse Boys wel meedoen tegen De Veluwse Boys. De vanaf de winterstop geblesseerde Danny Burgwal, die binnenkort weer mag gaan trainen, zal er dit seizoen niet meer bij zijn. Micha van Norel bleef door een hamstringblessure verplicht langs de kant.

Slaapverwekkend

De eerste helft was slaapverwekkend. Beide teams brouwden er niet echt veel van. De lijstaanvoerder uit Garderen, die haar topscorer Wilbert van de Koot door een schorsing van één wedstrijd miste, kon niet aangeven waarom de ploeg aanspraak maakt op het kampioenschap.

In de eerste helft waren er slechts twee hoogtepunten. In de eerste minuut toen Arnand van Norel na een verkeerde kopbal een goede kans kreeg. Doelman Henry Mulder verijdelde dat. En vlak voor de pauze leek De Veluwse boys de score open te breken. Een vrije trap van Sander Asseper werd gestopt. En in de rebound miste Gert René Kok.

Na de pauze kabbelde de wedstrijd voort. De persoon, die in de rust de eierdopjes bij de loterij van Harskamp won, leek als enige met een blij gezicht huiswaarts te gaan keren. Na tien minuten moest bij de ploeg van 't Meuleveld laatste man Marco van den Brink geblesseerd afhaken. Vooraf had de verdediger zijn enkel al ingetapet. Het mocht niet baten. ,,Ik verstapte me. De enkel is mijn zwakke plek. Ja, maandag tegen Barneveld ben ik er weer bij", dacht de boomlange Van den Brink.

Doelpunt

Wim Hol kwam opdraven, terwijl Gertin van den Berg de positie van Marco van den Brink innam. Het had er allemaal niets mee te maken, maar amper een minuut later stond het 0-1 voor De Veluwse Boys. Waarschijnlijk zal Patrick Mouw nooit meer zo'n mooi doelpunt maken. Gebeurt het wel vaker, zullen de scouts waarschijnlijk van heinde en verre komen.

Harskamp leek de bietenbrug op te gaan. Kansen om de gelijkmaker had de thuisclub genoeg. Na een pass van Lars van Wikselaar schoot Arnand van Norel over het doel. Ook een inzet van Aldo van Norel ging er niet in. Evenmin het schot van Van Wikselaar in de rebound. Ook Stefan van der Laan mikte hoog over. Vlak voor tijd werd de werklust beloond in de vorm van de gelijkmaker van Wim Hol: 1-1. Daarna kon supporter Floris van den Berg met de dropzak rond.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie