Advendo'57 houdt IJVV van periodetitel af

10 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Waar Blauw Geel'55 van de eerste periodetitel werd afgehouden, flikte Advendo'57 dit kunstje nu tegen IJVV. Door het 3-3 gelijke spel, eiste NSC de tweede periodetitel op.

Waar IJVV vooral als voetballende ploeg wordt gezien, speelde men tegen Advendo veelal met lange ballen. Het was dan ook het goedspelende Advendo, wat het beste voetbal liet zien. Dat resulteerde al vrij snel in de 0-1 van Jaap van Doorn. Maar uit twee corners wist IJVV via Henry van Wijhe en Berry Prinsen twee keer te scoren: 2-1.

Na de rust nam Advendo steeds meer risico's. Waar Martijn van den Dikkenberg en Jaap van Doorn verzuimden de gelijkmaker aan te tekenen, kwam IJVV via een in Advendo ogen onterechte strafschop op 3-1. Dries Huisman was de schutter.

Advendo ging nog meer aandringen. Claimde tevergeefs een strafschop, en zag doelman Erwin Huijbens de 4-1 voor komen. Uiteindelijk kregen de Ederveners loon naar werken. Van Doorn profiteerde van een ketser van de IJVV doelman: 3-2. Ook kreeg men de al eerder gewenste elfmeter na een overtreding op Martijn van den Dikkenberg. Marco van Ginkel maakte geen fout: 3-3.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie