Slordig Polar Bears wint wel van Donk

12 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Het was niet een van de beste wedstrijden van Polar Bears dit seizoen", vond trainer Gerrit-Jan Schothans van de vrouwen van Polar Bears. De Berinnen speelden op Goede Vrijdag tegen Donk en hadden het vooral in het middenstuk van de wedstrijd moeilijk. Donk kon desondanks niet voorkomen dat Polar Bears met 12-6 won.

Na een 3-1 voorsprong aan het einde van de eerste periode, was de Edese thuisploeg in het tweede part de weg even kwijt. ,,De wedstrijd was van onze kant uiterst zwak halverwege. Door onze zwakke prestaties maakten we de wedstrijd nog onnodig spannend", merkte Schothans op. Het slordige spel zorgde ook voor veel persoonlijke fouten. Elsemiek Sevenich en Mieke van der Sloot moesten er met drie persoonlijke fouten af.

Na een 5-5 stand halverwege rekende de thuisploeg in de laatste twee periodes wel af met Donk. In de derde periode nam Polar Bears een marge van twee doelpunten voorsprong. In de laatste periode toonden de Edesen hun spierballen door de wedstrijd met 5-1 af te maken. De eindstand van 12-6 was uiteindelijk een uitslag waar men in Ede mee kon leven.

Ondanks de overwinning staan de vrouwen van Polar Bears momenteel nog altijd op de tweede plaats in poule A van de hoofdklasse. In deze competitie zijn nog twee wedstrijden te gaan voordat de play offs beginnen. Met een achterstand van slechts twee punten op aartsrivaal Het Ravijn, liggen er dus nog voldoende kansen voor de Edese waterpoloploeg om als eerste de play offs in te gaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie