‘Van rietjes tot bladmuziek’

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

In de winkel van de 42-jarige Spijkerboer zijn veel gitaren, maar eigenlijk is het een allround muziekwinkel. De meeste instrumenten zijn nieuw, maar in de winkel zijn ook occasions te koop. Ede-Muziek is ook het adres voor slagwerk, percussie en keyboards en toebehoren. ,,We hebben van alles op muziekgebied. Tot bijvoorbeeld de rietjes van de saxofoons, bladmuziek, noem maar op.”

Droom eigen muziekwinkel komt geheel uit EDE - Marco Spijkerboer heeft van zijn passie muziek nu ook zijn beroep kunnen maken. Twee jaar geleden startte hij met de webwinkel (www.edemuziek.nl). Daarmee begon hij van huis uit. Intussen gaat het zo goed dat Spijkerboer in een pand in Ede-Zuid bij winkelcentrum Spindop aan de Hoog Maanen 2 met de winkel Ede-Muziek is gestart.

Met de webwinkel gaat Marco Spijkerboer gewoon door. Die webwinkel liep zo goed, dat hij daar vorig jaar voorzichtig aan een showroom bij opende voor twee dagen in de week. ,,Daar konden mensen informeren en ook hun spullen afhalen. Dat bleek goed te gaan. Ook de vraag naar muziekinstrumenten in deze regio is groot. Er zijn niet zoveel winkels waar je dat kunt kopen.”

Eerst deed hij onderzoek of een muziekwinkel levensvatbaar is. Dat bleek het geval. ,,Nu heb ik echt een doorstart gemaakt naar een volledige winkel met een volledige openstelling. Mijn droom was toch wel een eigen zaak in combinatie met mijn passie muziek, muziek maken en muziek verkopen.”

Ede-Muziek is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Op de vrijdag heeft Spijkerboer een avondopenstelling. ,,Mijn hele leven ben ik al muzikant. Ik bespeel de toetsen, piano, synthesizer en keyboard. En ik speel gitaar en basgitaar. Mijn hele leven heb ik al in bands gespeeld. Kerkelijke ben ik nu nog muzikaal actief in de begeleidingssfeer.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie