Equipe Hairstyling tien jaar een begrip in Ede

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Kapsalon Equipe Hairstyling, op winkelcentrum Lindenhorst, viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. Naast eigenaar Jorrit Kraayenbrink werken nog een viertal medewerkers binnen de kapsalon. ,,Wij vormen hier een zeer hecht team", aldus de eigenaar.

,,De meeste van hen zijn hier al jarenlang in vaste dienst als teken dat ze het naar hun zin hebben. Het huidige pand aan de Lindenhorst moeten we gaan verlaten om te verhuizen naar het Nieuwe Landgoed, maar dat kan nog wel de nodige jaren duren."

Volgens Jorrit hebben veel klanten een vaste binding met de kapsalon. ,,Dit blijkt uit het feit dat we onze klanten regelmatig terug zien in de kapsalon en dat ze laten blijken met de gang van zaken tevreden te zijn."

De eigenaar zit al veertien jaar in het kappersvak en volgens hem is er in de loop van die jaren wel het een en ander veranderd. ,,Eén daarvan is dat de klant zich kritischer opstelt. Ze komen soms met een plaatje van een bepaald model zoals ze het willen hebben. Daarnaast zijn de kleurtechnieken veranderd, er wordt steeds meer gewerkt met meerdere kleuren. Voor ons is dit een uitdaging om daarin een goede combinatie te maken."

Veranderingen

,,Ons klantenbestand bestaat veelal uit de middenklasse waar we op een bepaalde gemoedelijke manier mee om willen gaan. Om bij te blijven in het vak bezoeken we regelmatig cursussen betreffende het belangrijke knip- en kleurwerk. In ons vak te heb je te maken met kwartaalveranderingen. In het voorjaar en de zomer zie je meer de lichte kleuren en in het najaar en winter de meer donkere kleuren."

De eigenaar is van mening dat het verblijf op winkelcentrum Lindenhorst niet altijd makkelijk is geweest, maar dat zijn kapsalon altijd in de belangstelling is gebleven. ,,Toen ik hier tien jaar geleden ben begonnen was het idee altijd al er een gezellige kapsalon van te maken waarin de medewerksters ook hun taak weten, hetgeen overigens ook voor onze bezoekers van toepassing is. Wij gaan niet overdreven met onze bezoekers om en die laten overduidelijk merken zich hierin te kunnen vinden. De gemoedelijke sfeer werkt ook door en daar kunnen wij ons ook goed in vinden."

Open huis

Kapsalon Equipe werkt zonder afspraak, behalve op de vrijdagavond. In tegenstelling tot veel collega's is men ook op maandag geopend. ,,Vanaf het begin zijn we zes dagen per week geopend en dat heeft goed gewerkt. Op maandag krijgen we veel bezoekers als bewijs dat dit aanslaat. Om ons 10-jarig bestaan te vieren houden we op vrijdagavond 17 april, tussen 18.00 en 21.00 uur, open huis in de kapsalon. Voor elke bezoeker staat er een drankje en hapje klaar om het feest mee te vieren. Wij zijn er klaar voor en denken veel bezoekers te kunnen begroeten om het feest met ons mee te vieren", besluit Jorrit.

Equipe Hairstyling

Lindenhorst 4 Ede

Tel. 0318-632100

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie