Hengelsport 't Guppy heeft veel nieuwigheden

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Er zijn sportvissers die het hele jaar door de hengel uitgooien, maar het merendeel trekt vanaf het voorjaar weer naar de waterkant. Voor het zover is moeten de visspullen wel in orde zijn wat betreft de hengelsport. Tegenover dierenspeciaalzaak 't Guppy ligt de fraaie hengelsportwinkel van 't Guppy.

Wie een bezoek brengt aan de hengelsportwinkel komt daar het nieuwste van het nieuwste tegen op het gebied van hengelsport, accessoires en kleding. Dat gaat van een vishaakje tot de meest moderne hengels en van een visstoeltje tot een vistent.

Karpervissers

Wie alles van deze artikelen afweet is Peter van Kruistum, sinds ruim een jaar heeft hij de leiding over de hengelsportafdeling. Zelf noemt hij zich een verwoed visser. ,,Het grootste deel van mijn vrije tijd breng ik door aan de waterkant en weet over van alles en nog wat. Net als in voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer de nodige nieuwe artikelen bijgekomen. Voor de karpervissers hebben we het merk Kevin Nash, die overal bekend staat om zijn aas met verfschillende geur- en smaakstoffen. Nieuw voor de karpervissers in ons assortiment is het imitatie aas Enterprise Tackle, deze staat bekend om zijn lichtgevende maiskorrel."

,,CC Moore is een voersoort die wij als enige in de regio voeren", gaat Van Kruistum verder. ,,Deze is zeer geschikt voor de karpervisserij. Wat betreft het vissen op witvis hebben we een aantal nieuwe producten van het merk Preston. Deze voert ook het merk Sonu Baits Pallets, speciaal voor de witvis. Van het merk Korum voeren we kant en klare onderlijnen voor het vissen met de Pallets van Sonu Baits. Om met deze Pallets te vissen hebben we speciale voerkorven van het merk Preston."

,,Wat betreft lokvoer is Everet zeer geschikt voor het vissen op brasem. Als het gaat om lijnen hebben we veel nieuws voor de karpervisser en roofvisser van het merk Spider. De rode lijn is onder water nauwelijks zichtbaar, de camouflagelijn heeft meerdere groentinten en valt niet op als het op de bodem ligt, belangrijk voor de karpervisser. Van Ultima hebben we de nieuwe fluorcarbon gecoate hoofdlijn. Deze lijn is zeer soepel en onzichtbaar op de bodem."

Viscursussen

,,Op voorraad hebben we de Anatec voerboot. Een boot met een sterk binnenwerk met alle elektronica van het merk Graupner, onder de modelbouwers is dit merk wel bekend. Dit jaar organiseren we ook weer de jeugdcursussen aan de waterkant. Daar leren we ze het maken van een vistuigje en het bevestigen van een haakje. Voor onze vaste klanten gaan we dit jaar weer visdagen houden naar de forellen kwekerij. Dit doen we met de bekende Guppybus en we sponsoren weer het visteam Tornado, vorig jaar Nederlands club viskampioen", besluit woordvoerder Peter van Kruistum.

Hengelsport 't Guppy

Schaapsweg 32 Ede

Tel. 0318-629438

www.hengelsport-schop.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie