ETC

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

De verenigingen in de gemeente Ede zijn ruim vertegenwoordigd in de strijd om de punten. Alleen Tennis Vereniging Ederveen laat verstek gaan. ,,Na dertig jaar spelen we geen competitie in het weekend. Er was te weinig animo, de jongelui hebben geen interesse meer en dan houdt het op. We spelen wel met vier teams in de zomeravond competitie en positief is dat er veel nieuwe jeugdleden zijn bijgekomen. Otterlo speelt met een heren zaterdagteam en een zondag mixteam.”

TVE strijdt dit jaar niet om de punten EDE - De zaterdag tennisteams begonnen vorige week al aan de competitie en afgelopen weekend ging de zondagcompetitie van start. Daarmee zijn ook de nodige scheldpartijen op de banen van start gegaan, zeker als de frustratie toeslaat.

,,Het heren zaterdagteam bestaat dit jaar uit een geheel ander team maar moet wel in staat worden geacht in de top mee te kunnen draaien. Voor het eerst hebben we twee jeugdteams en er wordt met een mixteam gespeeld in de zomeravond competitie” laat Karin Stoop weten. Keltenwoud, in Bennekom, is volgens Theo Schennink met in totaal 23 teams de competitie in gegaan. Twaalf teams op de zaterdag en 11 op zondag. ,,Het eerste herenteam is vorig seizoen gepromoveerd en komt nu uit in de tweede klasse. Binnen het team zijn een aantal tennistalenten weer op het oude nest teruggekeerd. Op studieredenen zijn ze een tijdje elders gaan spelen. Op zondag speelt het herenteam 35+ in de landelijke hoofdklasse en moet de nodige lange reizen maken. De TV Lunteren is op zaterdag met 11 teams van start gegaan. Een damesteam speelt district hoofdklasse en een herenteam, welke vorig seizoen promoveerde maakt deel uit van de landelijke hoofdklasse. Op de zondag is men voor het eerst van start gegaan met een tweetal herenteams welke uitkomen in de zevende klasse. Op dinsdag spelen we met een drietal dames dubbel teams en een dames enkel team en op donderdag nemen een aantal damesteams deel aan de competitie” laat Marien Kant weten.

Teskwik neemt met vier teams deel aan de zaterdagcompetitie en met zeven teams aan de zondagcompetitie. ,,Op zaterdag spelen we met een mixteam in de tweede klasse. Zij spelen daarin voor de eerste keer en kunnen zeker hoog eindigen”, is de mening van competitieleider Ton Voogt. Op zondag hebben we als hoogste een herenteam in de derde klasse die in de top mee moet kunnen draaien. Op zondag hebben we ook een herenteam 35+ welke in de sterke tweede klasse spelen. Op de zondag spelen we ook met een mixteam en een tweetal senioren 35+ teams in de competitie.

ETC speelt met twaalf teams op de zaterdag, waarvan een viertal gemengd, en met een achttal teams op zondag. Een van de herenteams speelt op zondag in de tweede klasse. ,,Op zaterdag speelt het eerste 35+ team in de hoofdklasse. Op zondag moeten ons tweede en derde gemengde teams in de top mee kunnen draaien”, luidt de verwachting van Christian Dirksen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie