Twintig parkeerborden in Steinwijk

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

Op deze avond presenteren de gemeente Ede en RVS de maatregelen die zij op korte termijn gaan nemen om de parkeeroverlast door RVS medewerkers in de wijk terug te dringen. Daarbij hoort het plaatsen van twintig parkeerborden.

Gemeente gaat bewoners informeren EDE - Op verzoek van de buurtbelangenvereniging BBV Steinwijk houdt de gemeente Ede donderdagavond 23 april om 19.30 uur een bewonersavond in het kantoor van RVS aan de Loevestein.

door Henny Jansen

Bewoners en/of belanghebbenden ontvangen van de gemeente een officiële uitnodiging. ,,Voor de zekerheid gaan we woensdag 15 april ook met flyers langs de deur”, licht Mark Obbink, voorzitter van Belangenvereniging Steinwijk, toe.

Al jaren is de parkeeroverlast de Steinwijkers een doorn in het oog. ,,We vertrouwen erop dat er schot in de zaak komt, en er tussen 24 en 28 april bijvoorbeeld parkeerborden worden geplaatst.”

In de ogen van aanwonenden is RVS de grote boosdoener van de parkeerproblemen. Ondanks interne communicatie parkeren werknemers hun auto toch vooral bij de flats aan de Valkestein. ,,We vinden in RVS momenteel goede gesprekspartner. Dat moet gezegd”, is de recente ervaring van Obbink. ,,Ze willen allemaal best. Nu nog daden. Van de gemeente verwachten we juist meer medewerking, vooral ook omdat alle partijen daar hun verantwoording op afschuiven. Dat is jammer. De belanghebbenden verdelen het spel, in plaats van naar een balans te zoeken. Voor de bewoners is het al enkele maanden menens. Nu moet er iets gebeuren.“

Naast de maatregelen op korte termijn worden de bewoners geïnformeerd over de mogelijkheid van het invoeren van een parkeervergunningsstelsel. Met de komst van het woon- en zorgcomplex De Pleinen in de wijk zal ook aandacht besteed worden aan de parkeervoorzieningen behorende tot het woonzorg complex De Pleinen in relatie tot de blauwe zone van de Bellestein.

De BBV Steinwijk is van mening dat er gezocht moet worden naar een parkeerbalans waarin het belang van de bewoners uit de Steinwijk wordt meegewogen. Het kan niet de bedoeling zijn dat de verschillende partijen waaronder RVS, ondernemers Bellestein en De Pleinen ieder een eigen deel van de buitenruimte opeisen, zonder daarbij rekening te houden met de belangen van de aanwonenden. BBV Steinwijk verwacht dan ook dat de gemeente Ede en RVS met een oplossing komen die op draagvlak kan rekenen bij de bewoners uit de Steinwijk.

,,Maar er is meer”, vervolgt Obbink. ,,Wanneer we niet uitkijken, ontstaat bij De Pleinen straks een nieuw probleem. 51 parkeerplekken voor 151 appartementen. En de zorggroepen dan, en het personeel? De winkeliers van de Bellestein willen niet inleveren. Het is natuurlijk een geldkwestie, maar het moet wel efficiënter. Op deze manier maken de belanghebbende partijen het elkaar niet makkelijker. Hoog tijd dus om de bewoner goed te informeren, en weer tevreden naar huis te sturen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie