Meer mensen doen inkopen in Ede

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het detailhandelsbeleid dat de gemeente Ede in 2004 geformuleerd heeft, is succesvol. Steeds meer mensen doen hun dagelijkse en niet dagelijkse boodschappen in Ede. Daarom gaat de gemeente Ede verder met dit beleid.

Uit onderzoek van bureau Goudappel Coffeng blijkt dat in 2008 het aantal Edenaren dat ‘recreatief winkelt’ in Ede-Centrum met twee procent is toegenomen. Ook het aantal bezoekers van buitenaf is met twee procent toegenomen. Het beleid is dus succesvol. Toch is het belangrijk het terughoudende beleid voor nieuwe detailhandelsvestigingen zeker nog tot 2013 voort te zetten.

Met name voor de niet-dagelijkse boodschappen is het winkelaanbod in Ede nog aan de ruime kant. De gemeente blijft zich daarom richten op de verdere ontwikkeling van Ede-Centrum, inclusief de nieuwe ontwikkelingen op het Kerkplein en het Gelriaterrein en de bestaande wijkwinkelcentra, aangevuld met het Nieuwe Landgoed.

De gemeente heeft het beleid geëvalueerd samen met partijen als Kamer van Koophandel, Hoofd Bedrijfschap Detailhandel (HBD), Edese Ondernemers Vereniging (EOV) en Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE) en diverse winkeliers-/ ondernemersverenigingen. Deze partijen staan achter het beleid dat in 2004 is ingezet en onderschrijven het onderzoek uit 2008 en de beleidslijnen in de evaluatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie