Het doel valt voor Lunteren

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het doek is zaterdag definitief gevallen voor Lunteren. De 1-2 nederlaag tegen FC Horst betekent degradatie naar de derde klasse. Het was het seizoen 1967/1968 dat de Lunteranen voor het laatst op een vergelijkbaar niveau, wat toen nog de vierde klasse was, speelde.

Echt een klap was het niet op De Wormshoef. ,,Je leeft er eigenlijk al weken naar toe'', liet Dick Eijlander weten. ,,Het is alleen nu definitief.''

De eerste twintig minuten was nog voor de thuisploeg. Udo Klok verzuimde dat in cijfers uit te drukken. Vervolgens nam FC Horst het initiatief over. Na een overtreding van Gert Jan Bloemendal kwamen de gasten via een benutte strafschop van Robert Bonestroo op voorsprong: 0-1.

Na de pauze was weer het begin voor Lunteren. Dit keer werd dat wel uitgedrukt in een doelpunt. Uit een voorzet van Robert Dijkhuizen scoorde Jaco Jacobs. Maar ook nu kwam FC Horst weer opzetten. In een al dan niet buitenspelsituatie maakte Andrew Letroit de 1-2. Omdat vervolgens verzuimd werd uit te lopen naar 1-3 en meer, kreeg Lunteren het geloof in de gelijkmaker. Invaller Ruud Overeem was er dichtbij. Maar het bleef 1-2.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie