Blauw Geel houdt nacompetitie in agenda

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Treffender had een supporter van Blauw Geel'55 het langs de lijn in Oosterwolde niet kunnen verwoorden: ,,Het is maar goed dat we in de eerste helft van de competitie zoveel punten gehaald hebben, anders degradeer je maar zo."

Dat het aantrekkelijke spel van de Edenaren er een beetje af is, moge duidelijk zijn. Maar het scorend vermogen is ook een stuk minder. Ook bij VSCO'61, een concurrent voor deelname aan de nacompetitie, had Blauw Geel een lange aanloop nodig. In de openingsminuut had het team van coach Martin Laamers de wedstrijd naar zijn hand kunnen zetten. Met alleen de doelman van VSCO nog voor zich, kon Wouter Slot, in de basis voor de zieke Sabri Yöney, het net niet vinden.

Diezelfde Slot (foto's 1 en 2) bediende Frank van der Wagen een half uur later op maat, maar de aanvaller vergat de bal te toucheren. Ondertussen bleef het oppassen geblazen voor de wilskracht en counters van de thuisclub.

In het tweede bedrijf nam Blauw Geel het initiatief, maar verzuimde de ploeg opnieuw te scoren. Zo mikte Gauthier Mulala op de voet van de Oosterwoldse sluitpost. VSCO trainer Jan Jaap Kooistra bracht met Niels Veenendaal en William Vos twee verse krachten, die veel gevaar stichtten. Het openingsdoelpunt viel dan ook aan de andere kant.

Johan Bosman mocht van de uitstekend leidende H.T. Smeedes uit Garijp een vrije trap nemen. De vreemde curve én een stuit waren Blauw Geel keeper Niels Wijkhuizen te machtig (foto 3: 1-0).

De Edenaren hadden een kwartier nodig om te herstellen, en zochten eindelijk openingen via de vleugels. Frank Jacobse viel in voor Wouter Slot, waardoor Mark van de Weerd naar de linker zijde verhuisde. Ook de eerder onzichtbare Gauthier Mulala leefde op. Zijn voorzet bereikte Van de Weerd, die rakelings voorlangs kopte.

Vijf minuten voor tijd was het wel raak. Mulala hield het overzicht, waarna Frank Jacobse via een VSCO voet 1-1 aantekende.

Beide ploegen gingen in de slotminuten nog voor de volle winst, maar waren tegelijkertijd tevreden met een gelijk spel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie