Remco Speelziek scoort drie keer voor winnend DTS'35

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Remco Speelziek was de man van de wedstrijd van DTS '35 tegen ASV Dronten. De negentienjarige speler scoorde voor zijn club de eerste drie doelpunten. Daarmee verdubbelde hij zijn eigen aantal op zes treffers. Belangrijker was dat Speelziek, zoon van een trotse Henny Speelziek, de gehavende Inschotenbewoners aan drie broodnodige punten hielp. Dronten degradeerde in stijl. De 4-0 nederlaag was meteen ook de grootste verliespartij voor de polderbewoners, die in het komende seizoen een treetje lager moeten voetballen.

door Jan de Boer

De lappenmand bij de Edenaren is goed gevuld. Jillert Krikke en Martin Speelziek konden door blessures niet meedoen. En door een schorsing van één respectievelijk twee wedstrijden moesten Fabian Maaskamp en Cornel van Eck aan de kant blijven. En donderdagavond tijdens de training leek het er ook nog op dat Govert van de Visch en Dave Magee niet mee konden voetballen tegen Dronten. Dat bleek achteraf mee te vallen.

Een vlot doelpunt zou uitkomst kunnen bieden. Dat had trainer Eric Speelziek zijn elftal in de voorbereiding voorgehouden. Over het scenario mocht de keuzeheer van de DTS'ers niet ontevreden zijn. Het verliep zoals hij wellicht in zijn stoutste dromen had gehoopt. De ontmoeting was zestien minuten oud toen Remco Speelziek in eens raak schoot: 1-0. ,,Dat eerste doelpunt was heel belangrijk", beaamde de schutter. ,,Ik raakte de bal meteen goed. In de aanname was ik gelukkig. Er zaten drie, vier benen tussen. Ik dacht 'laat ik maar uithalen'."

AGOVV

Dat bleek een goede keuze te zijn van Remco Speelziek, die waarschijnlijk in de maand mei stage gaat lopen bij eerste divisionist AGOVV. Volgens trainer Eric Speelziek weet zijn neefje zelf nog niet precies hoeveel talent hij heeft. De voetballer wacht op bericht vanuit 'Even Apeldoorn bellen'. ,,Ik wil het maximale uit mijn voetbalcarrière halen. En wil daarom zo hoog mogelijk voetballen."

Behalve linksback, linkshalf en doelman speelde Speelziek, die alle wedstrijden in de basis stond, op alle andere posities. Door het ontbreken van Maaskamp was Speelziek dit keer de persoon van wie de doelpunten moesten afkomen. ,,Zelf speel ik het liefst centraal op het middenveld achter de voorhoede." Voor de rust kon Dronten nog wat terug doen. Doelman Jerry Vermeer, die na de rust door een botsing tegen zijn hoofd uitviel, kon het doel schoonhouden.

Ook na de pauze, nu al na zeven minuten, een Edes doelpunt. Dronten probeerde het tij te keren en bracht twee frisse spelers in. Binnen één minuut was het pleit in feite beslecht. Merijn Lagerwaard passte de bal naar de vrijstaande Speelziek, die eerst om zich heen keek en daarna de bal beheerst laag in de hoek schoot: 2-0. De derde goal van de DTS'er was ook een beauty. Remco Speelziek speelde af naar Govert van de Visch, die niet zelfzuchtig was, en terugspeelde op de scorende Speelziek: 3-0. Met en schot van net buiten het zestienmetergebied bepaalde Paul Frenken de eindstand op 4-0.

De spanning valt te snijden tussen de clubs, die nog kunnen degraderen. Door de zege op Dronten staat DTS intussen op de zesde plaats van onderen. De equipe van Eric Speelziek speelt nog uit tegen koploper CSV Apeldoorn en een week later thuis tegen SDVB. ,,Er is nog van alles mogelijk. Ook al zouden we alle twee wedstrijden verliezen, kunnen we er nog in blijven. Ik heb er alle vertrouwen in, dat we in de eerste klasse blijven", stelt Remco Speelziek.