Bennekom in extra tijd naast DOVO

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Waar voor Bennekom alleen een nog zo hoog mogelijke klassering op het spel staat, is buurman DOVO nog in een felle strijd verwikkeld om de gevreesde plaats twaalf, goed voor promotie/degradatiewedstrijden, te ontlopen. Vandaar dat de in extra tijd gescoorde gelijkmaker van Lennart van de Peppel in Veenendaal als een mokerslag aan kwam.

Het betekende de 2-2. Van de Peppel, die uit de rebound na een poging van Michel van der Sommen scoorde, had ook nog de 3-2 op zijn schoen. Maar de buitenkant van de paal voorkwam een Bennekomse zege. Dat was ook teveel van het goede geweest. Waar Bennekom behoudens de beginfase de eerste heft dicteerde, hadden de bezoekers in de tweede helft het betere van het spel.

Met een poging op de bovenkant van de lat van Daniël Kops, kwam het eerste gevaar van DOVO zijde. Vervolgens nam Bennekom het initiatief over. Vanuit een onmogelijke hoek zorgde Roy de Ruiter voor de 1-0. Michel van der Sommen en Mees Heller verzuimden voor het redelijk spelende Bennekom de score uit te breiden.

DOVO kwam na de thee via Remko Pieterse op gelijke hoogte. Doelman Kerwin Hartman kwam niet uit zijn doel, en Wouter Lamers liet zijn man lopen. Vooral met de buitenspelers Brayton Biekman en Lucien Dors had Bennekom het lastig. Dat de Veenenendalers via Arnold Klein op een 1-2 voorsprong kwamen, was niet onverdiend. Ook hier zag Hartman er niet goed uit.

Uiteindelijk hield Bennekom nog een punt over uit de derby. Daardoor zakt men naar plaats 3. In de komende ontmoeting bij Zwaluwen'30 zullen Tom Verhaar en Wouter Lamers vanwege een schorsing ontbreken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie