Alle leerlingen van het IRun2BFit project halen de finish bij de Bergrace by night.

20 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het project IRun2BFit 2009 werd afgelopen vrijdagavond succesvol afgesloten. Ruim 300 leerlingen en docenten van het Pallas Athene College, het Marnix College en het Streek hebben de finish van 5,6 km loop bij de Bergrace by Night in Rhenen gehaald. Een prestatie die voor iedereen telt als een overwinning en niet alleen voor de eerst aankomende!.

De weersomstandigheden waren tijdens de afsluitende Bergrace perfect. Om 21.00 uur gingen de ruim 500 deelnemers aan de 5,6 km loop van de Bergrace by Night van start. Een loop met aan het eind de zware beklimming van de Grebbeberg. Gerard Nijboer, oud-Europees kampioen marathon, nam als initiatiefnemer van dit loopproject, bij de prijsuitreiking het woord en prees alle deelnemers voor het behalen van de eindstreep. Ook de coördinator van het loopproject in Ede nam het woord en bedankte de inzet van docenten en trainers.

Het project, waarbij de leerlingen van de drie Edese scholen in het voortgezet onderwijs, werden voorbereid om deze 5,6 km af te leggen, startte in februari van dit jaar. De docenten Biologie en Lichamelijk Opvoeding hebben in samenwerking met trainers van atletiekvereniging Climax het hardloopprogramma aan de leerlingen voorgeschoteld. Erg belangrijk was uiteraard ook de inbreng van de sponsoren, zoals de gemeente Ede, ROC A12, de drie deelnemende scholen en Brooks (hardloopschoenen).

Het project IRun2BFit krijgt steeds meer bekendheid in Ede en de organisatie heeft besloten om het succesvolle project de komende jaren te continueren en het aantal deelnemende scholen uit te breiden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie