Sportrubriek Ede Stad.nl: 'Onder de Leden'

21 april 2009 om 00:00 Nieuws

* Net als voor de eerste wedstrijd tegen Otterlo, besloot SDS de avond voor de ontmoeting gezellig met elkaar een hapje te eten en wat te drinken. Gekozen werd voor De Waldhoorn in Otterlo. Net als de eerste keer werd nu ook gewonnen. Toen met 3-1, nu met 2-1. ,,Het verschil is dat we toen een uurtje eerder naar huis gingen'', lachte elftalleider Henk Schreuder.

* Als SDS weer een eventuele beslissingswedstrijd moet spelen, zal als het André Morren ligt, weer Otterlo worden.

* Afgaande op het spel van Otterlo hoopt men blijkbaar zelf ook weer op zo'n wedstrijd voor SDS. Dat is natuurlijk altijd goed voor de kantine omzet. Maar dan moet men zelf eerst wel veilig staan.

* Otterlo doet wel heel goed zijn best om ook volgend jaar de derby tegen SDS weer te spelen.

* Wisselspeler Jeroen Janssen legde een paar ontbrekende SDS spelers uit dat hij ontbrak omdat hij donderdagavond vanwege zijn werk niet had kunnen trainen. De reactie vanuit Wekeromse zijde: ,,Afgaande op het niveau lijkt wel of niemand heeft getraind.''

* Nog meer voetbalhumor uit Wekerom: ,,Zet maar boven het verhaal de volgende kop: 'Fenomenaal SDS klopt Otterlo'.''

* Een tip voor Otterlo. Zorg dat je een andere kleur inloopshirt of trainingsjas heb, dan je voetbaltenue. Nu is alles blauw. Met als gevolg dat een warmlopende speler als Jannes Prins nu een privé sweater moest lenen van verzorger Gerard Nieuwenhuis. Die had zaterdag nog het geluk dat het mooi weer was.

* Ook voor de heer Verschuur was het zaterdag een memorabele middag. Twee zoons, Rik en Mathijs, vormden de Otterlose linkerkant tegen SDS. En een derde zoon, Ewout, was pupil van de week. Eerst was er de lach toen Ewout vanaf de aftrap het traditionele doelpunt scoorde. Mathijs deed dat later ook. Echter tot verdriet van zijn vader in zijn eigen doel. Vervolgens was er weer de vreugde toen de hoofdprijs van de verloting, een radiografische bestuurbare auto, was gewonnen. Maar uiteindelijk was er de domper van de 1-2 nederlaag. Vraag is alleen of hij een beter resultaat had willen inruilen voor de auto.

* VSCO-Blauw Geel betekende voor een Edese supporter ook een weerzien met vrienden. Al jaren onderhoudt 'Evert uit Ede' kantinebetrekkingen met de 'Kanaries' uit Oosterwolde, en worden cadeautjes uitgewisseld. Compleet met pet, klompen en het Edese Heideneutjes toog Evert naar de Noord-Veluwe. Zelf raakt Evert al enige tijd geen alcoholische druppel meer aan, en slaat hij zelfs rumbonen af. Commentaar na afloop: ,,Ik kan geen cola meer zien. Oh, ja, hoeveel is het geworden?"

* Een andere aanhanger staat wel dicht bij de ploeg. Bekend is dat Hans Buurma bij spannende momenten naar andere dingen kijkt. Zoals de toppen van de bomen, en overvliegende meeuwen. Pas als het gevaar is geweken, richt de Blauwgeler zich weer op de grasmat.

* Edesche Boys zat zondag erg in spanning. Natuurlijk zou een kampioenschap mooi zijn, maar vrijwel de hele vereniging wilde nog geen feest vieren. Grootse festiviteiten staan voor 3 mei gepland, de datum van de laatste thuiswedstrijd van Edesche Boys. Was dat even schrikken toen titelkandidaat FC Kunde met de rust op een gelijkspel stond en de Edenaren dus een grote kans hadden nu al kampioen te worden.

* Edesche Boys had overigens wel een DJ ingehuurd om voor een goede sfeer te zorgen. Aan de flats in de overkant werd niet meegedaan aan deze 'goede sfeer'. De telefoniste bij de voetbalclub kreeg warempel zere handen van telefoontjes van de overburen. ,,Of het 'ietsje' zachter kan", waren haar magische woorden tegen DJ Richard Stap.

Foto 1:

Evert uit Ede: ,,Ik kan geen cola meer zien."

Foto 2:

VSCO scoort uit een vrije trap. Hans Buurma heeft het niet gezien.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie