Eén gewonde bij woningbrand Lunenburg (+video)

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Een felle uitslaande brand heeft woensdagavond een woning aan de Lunenburg flink beschadigd. De brandweer rukte met groot materieel uit, maar de vlammen sloegen bij aankomst al uit de ramen. Op het moment van de brand waren twee bewoners in het huis aanwezig. Eén van hen is met brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd.

,,Ik sprong met mijn tuinslang over de schutting", zegt een buurman. ,,Maar er was geen houden aan. De vlammen sloegen al uit de ramen. Het ging echt heel snel."

Brandweerlieden gingen de woning in en hadden daar het vuur redelijk snel onder controle. ,,Het was inderdaad een heftige brand", zegt brandweervoorlichter Rinse Westerduin. ,,De brand is ontstaan in de keuken, in de hoek waar het gasfornuis stond. Maar de precieze oorzaak is nog niet bekend. De keuken en de rest van de benedenverdieping is wel behoorlijk beschadigd, maar het vuur was dusdanig snel onder controle dat we de bovenverdieping enigszins konden sparen."

De naastgelegen huizen zijn enige tijd ontruimd geweest. ,,Dat is eigenlijk een standaardprocedure", gaat Westerduin verder. ,,De woningen hebben geen brandgevaar gelopen, maar wel hebben we er zuurstofmetingen gedaan. Maar nadat die huizen gelucht waren, werden ze ook weer snel vrijgegeven."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie