Proef met ruimere openingstijden

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeente Ede start maandag 18 mei met een proef van ruimere openingstijden van Burgerzaken. De proefperiode duurt tot en met vrijdag 14 augustus. Doel van de ruimere openingstijden is de wachttijden te verlagen. ,,Er is ook mogelijk een afspraak te maken, zodat je direct aan de beurt bent. Tevens komen er snelbalie’s voor bijvoorbeeld het ophalen van een paspoort”, legt wethouder Evert van Milligen uit.

De proef valt in een drukke tijd voor Burgerzaken: net voor de vakantieperiode. Een tijd waarin veel reisdocumenten worden aangevraagd. Hiermee verbetert Ede haar dienstverlening. De verruiming van openingstijden van Burgerzaken is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze uren is Burgerzaken open voor het ophalen van documenten (paspoort, rijbewijs, uittreksel GBA) en is het mogelijk een afspraak te maken. Op woensdag is Burgerzaken een uur langer open namelijk tot 20.00 uur (dit was 19.00 uur).

Nieuw is dus de mogelijkheid om een afspraak te maken. Dat kan vanaf 18 mei telefonisch of aan de balie. Binnenkort is het ook mogelijk om via internet een afspraak te maken. Voorafgaand aan de proef is er een kleine verbouwing bij Burgerzaken, om de snelbalie’s mogelijk te maken. De proef komt voort uit het Programma Publieke Dienstverlening dat er op gericht is om de dienstverlening van de gemeente nog beter te maken. ,,Als de mensen naar de gemeente kijken, zijn dit de zaken waarop burgers de gemeente beoordelen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie