Kwaliteit staat hoog in het vaandel Edelenbos

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Vijftien jaar geleden ging Hans Edelenbos samen met Richard Derks van start met onderneming Débos, een bedrijf in schoonmaak en bedrijfsdiensten. Dat laatste betrof werkzaamheden die door een bedrijf zelf niet worden uitgevoerd, bijvoorbeeld het runnen van een bedrijfskantine. Na acht jaar besloot Hans Edelenbos op eigen houtje verder te gaan onder zijn eigen naam Edelenbos schoonmaak en bedrijfsdiensten.

,,In eerste instantie bleef ik in dezelfde bedrijfstak, maar in de loop van de tijd ben ik mij gaan specialiseren in onderhoud van kantoren en het onderhoud van bouwketen in midden Nederland. Deze werkzaamheden zijn uitgegroeid tot het schoonmaken van tweehonderd bouwketen per week. Op deze projecten hebben we een viertal auto's rijden met vier medewerkers die zich daar dagelijks mee bezig houden."

Compagnon

Edelenbos: ,,Toen ik eens op een bouw liep zag ik problemen op de bouw van met name krassen in het glas en de ligbaden. Daar is de onderneming Kras-tec uit geboren. De drijvende kracht daar achter is Jolanda van de Zandschulp. Zij is sinds 2003 mijn compagnon die de leiding daarover in handen heeft, zij heeft de onderneming gemaakt van wat het nu is."

Kantoorgebouwen

,,Zelf kreeg ik op een gegeven moment in de gaten dat men het wel eens liet afweten als het ging om het onderhoud van kleine en middelgrote kantoorgebouwen. Daar ben ik op ingesprongen met goede werknemers en een optimale begeleiding", zegt Hans. ,,In Lunteren werd begonnen met een kantoor van Baan, dat nog altijd tot onze klanten behoort. Door mond tot mond reclame werd ons klantenbestand meer en meer uitgebreid. Tot ons doel behoort niet alleen het aantrekken van klanten, maar met name ze ook te behouden. Wij drukken onze medewerkers nadrukkelijk op het hart het werk goed uit te voeren."

Horeca

Eva Edelenbos heeft ook ondernemersbloed in de aderen. Zij houdt zich bezig met de verhuur van catering- en horecamedewerkers op de zakelijke markt. ,,Daar is ze vijf jaar geleden mee begonnen met als eerste opdracht het runnen van een bedrijfskantine op de Zonneoordlaan. Inmiddels heeft ze een ruime klantenkring opgebouwd. De medewerkers die zij daar voor nodig heeft worden ingehuurd naar het benodigde aantal. Waar ik op dit moment mee bezig ben is het oprichten van een handelsonderneming", laat Hans weten.

,,Op dit moment vlieg ik regelmatig naar Roemenië voor het laten fabriceren van rekken voor warmtebronnen. Indien deze in Nederland worden goedgekeurd dan gaan de eerste duizend rekken in productie. Voor deze rekken heb ik al een vaste afnemer gevonden, dus wat dat betreft zit er weer een nieuwe uitdaging aan te komen", laat de enthousiaste ondernemer weten.

Hans en Eva Edelenbos

Schoonmaak en bedrijfsdiensten

Barneveldseweg 8 Lunteren

Tel. 0318-481012

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie