Brand op Edese Heide (+2 video's)

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Er woedde maandag vanaf omstreeks 13.30 uur een brand op de Edese Heide aan de Koeweg, even ten zuiden van het kazernedepot aan de Apeldoornseweg. De brandweer rukte uit en ging de fik met zes tankautospuiten te lijf van de korpsen uit Arnhem, Ede, Barneveld en Wageningen. Ongeveer twee hectare (plusminus vier voetbalvelden) aan heide en struiken viel ten prooi aan de vlammen.

Hoe de brand kon ontstaan, is nog onbekend. ,,Er was wel een bivak van een militaire oefening. De soldaten zijn daarom geëvacueerd. De koninklijke marechausse stelt een onderzoek in'', licht brandweervoorlichter Rinze Westerduin toe.

Volgens hem was de wind nauwelijks van invloed op de bestrijding van het vuur. Na een klein uur had de brandweer het vuur onder controle. ,,Onze eerste inzet was, voorkomen dat de brand het bosgebied zou bereiken.''

De brandweer kent in deze tijd de code 'droog', zodat er extra waakzaamheid is op de Veluwe. Een vliegtuig houdt een oogje in het zeil en er mag niet meer gestookt worden in open gebied.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie