Joyce Blokpoel start modezaak Bella Donna

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

Toen het pand leeg kwam, dacht Joyce Blokpoel meteen ‘dit is mijn kans om op eigen benen te staan’. ,,Ik heb het zo lang voor andere mensen gedaan.” De kans greep de Edese, die de laatste anderhalf jaar in Laren in een modezaak werkte, met beide handen aan. In de gemeente Ede gonst het al rond dat Joyce weer terug is. Iets meer dan twee weken opende Bella Donna de deuren.

EDE - Joyce Blokpoel is terug op het oude nest. En dat zullen de modieuze Edese vrouwen weten ook. Blokpoel, een bekend figuur in de Edese modewereld, is aan de Maanderweg 12 met de modezaak Bella Donna, de Italiaanse uitdrukking voor ‘mooie meid, mooie vrouw’, gestart. ,,Ik wil dat als je hier de deur uitgaat, dat je je dan een mooie vrouw voelt.”

Blokpoel is heel tevreden om de aanloop, die zij in haar ruime, open ingerichte winkel heeft gehad. Veel klanten hebben de weg naar Bella Donna al gevonden. Ook over de verkoop is Joyce Blokpoel niet ontevreden. Een vrouw kijkt in Bella Donna of er wat voor haar gading is. ,,Blij dat je weer terug bent in Ede. Ik kom gauw eens keer terug,” zegt zij bij het vertrek. Bella Donna richt zij op de modieuze vrouw vanaf vijfentwintig jaar tot aan de leeftijd waarop zij zichzelf prettig voelt.

,,Ik heb ook dames van vijfenvijftig jaar, die mijn kleding echt geweldig vinden,” zegt de eigenaresse van Bella Donna, die niet echt in een hokje zit met haar kleding. ,,Ik richt me op van alles. Rokken, broeken, jeans, tuniekjes. Bij mij kun je eigenlijk alle kanten op. Joyce Blokpoel heeft verschillende merken in haar winkel. Bijvoorbeeld het merk Noa Noa, Transfer, By Ti.mo en ook het nieuwe merk Hunkydory. Ook het merk ‘Not Your Daughters Jeans’ (NYDJ) is bij Bella Donna te vinden.

En merken als In Two, American Vintage en School Rag. ,,Noa Noa en transfer bestaan al lang. De rest zijn allemaal nieuwe merken. Dat wilde ik graag, ik wilde niet hetzelfde in mijn winkel hebben dat overal al hangt. Die nieuwe merken hebben een eigentijdse stijl.”

,,Een merk als Hunkydory bijvoorbeeld is heel asymmetrisch gemaakt en uitgewerkt. En heeft ook andere kleuren dan de geijkte merken. En dat vind ik leuk. In Two heeft meer bloementjes, dat is romantischer. En Transfer zit op hele mooie stoffen met zijde. En ik heb ook het merk Naja Lauf in de winkel hangen. Een Scandinavisch merk, dat heel veel met zijde werkt. Heel mooi.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie