Burgemeester wil twee muziektenten

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Burgemeester Cees van der Knaap wil niet alleen een muziektent in Ede, zoals hij eerder liet weten, hij is ook voorstander van een een muziektent in Bennekom. Die zou op het Van Slootenplein of het Van Elstplantsoen kunnen komen. Zijn voorkeur gaat uit naar de laatste, omdat hij denkt dat het Van Slootenplein anders te vol wordt.

Voorkeur gaat uit naar Van Elstplantsoen

door Lisette Ruzius

De burgemeester bracht dinsdag samen met de wethouders een bezoek aan Bennekom. Naast de initiatieven voor een muziektent in het centrum, konden ze zien dat er veel nieuwe ontwikkelingen in het dorp zijn. Zo werd een bezoek gebracht aan de nieuwbouw van Opella op het voormalige streekziekenhuisterrein en het nieuwe paramedisch centrum aan de Molenstraat. ,,Over het geluidsscherm langs de A12 bij het Baron van Wassenaerpark kan ik zeggen dat die er komt, voordat de eerste bewoner zijn intrek neemt”, zei de burgemeester dinsdagavond in ‘t Kerkheem. Dorpsraad Bennekom pleit ook voor een scherm richting viaduct De Poortwachter. ,,Ook hier wordt de snelweg op termijn verbreed. We gaan hierover in gesprek met Rijkswaterstaat, maar het zal wel lastig worden”, verwacht Dorpsraadvoorzitter Tjitze Smit.

De Dorpsraad en burgemeester zijn blij met het nieuwe paramedisch centrum op de Molenstraat 60. Dat opende twee weken geleden. Hierin zit ondersteunende zorg, zoals fysiotherapeuten en ergotherapeuten. En er staat nog veel meer voor Bennekom op stapel. Zo wil autobedrijf Heida aan de Edeseweg graag verhuizen naar de Van Balverenweg. ,,Op de vrijkomende locatie zou heel goed woningbouw kunnen komen, aansluitend op de villastructuur”, zei Van der Knaap. Ook tuincentrum Rozeboom aan de Van Balverenweg is op zoek naar een nieuwe locatie. Dit bedrijf wil uitbreiden, maar dat kan niet op de huidige plek. ,,Het zal niet zo makkelijk zijn om een andere locatie te vinden”, zei de burgemeester. Een andere zaak die gaat uitbreiden is Albert Heijn aan de Dorpsstraat. Bakker Bart naast de supermarkt gaat sluiten en deze vierkante meters neemt Albert Heijn erbij.

Maar niet alleen zijn er ontwikkelingen bij de ondernemers. Gymnastiekvereniging DOS is al lang op zoek naar een herkenbare accommodatie. ,,We zijn de oudste vereniging van Bennekom met zevenhonderd leden. We vinden het jammer dat we die accommodatie tot op heden nog niet hebben gerealiseerd”, zei voorzitter Gerard de Nooij dinsdagavond. Wethouder Evert van Milligen ging in op zijn vraag om een gesprek hierover.

Overigens kwamen er dinsdag geen grote ongenoegens naar boven. Dat de Bennekommers over het algemeen wel tevreden zijn met hun woonplaats, bleek misschien ook wel uit de lage opkomst bij het collegebezoek. ,,Bennekom is een prachtig dorp, zonder al te veel grote problemen. Er zijn voor de dorp van 15.000 inwoners ongehoord veel voorzieningen. Ik zou zeggen ‘tel je zegeningen’”, was de duidelijk boodschap van Van der Knaap.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie