Blauw Geel'55 heeft nog een kans op een periodetitel

23 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Blauw Geel'55 heeft nog altijd kans op de laatste te verdelen periodetitel. Zelf zegevierden de mannen van trainer Martin Laamers door een laat doelpunt van Frank Jacobse met 2-3 over Zeewolde. Wordt er zaterdag in de laatste wedstrijd ook gewonnen van kampioen NSC, spelen de Blauwgelers in de nacompetitie. Tenzij IJVV ook wint van Zeewolde, en de achterstand in het doelsaldo (5 doelpunten) goed maakt.

In de eerste twintig minuten had Blauw Geel weinig in de melk te brokkelen in en tegen Zeewolde. De eerste de beste kans betekende een Edes doelpunt. Op aangeven van Frank Jacobse maakte Mark van der Weerd er met een droge knal 0-1 van. Voor de rust verzuimde de blauwgele equipe drie, vier honderd procent kansen te benutten.

In de tweede helft kwam Zeewolde. Uit het niets maakte de thuisploeg er 1-1 van. En na een verkeerde uitspeelbal van Eric Hageman werd het zelfs 2-1. Geen man over boord zo bleek. Twaalf minuten voor het einde scoorde Frank van der Wagen op aangeven van Gauthier Mulala de gelijkmaker: 2-2. En Frank Jacobse kon voor eventjes niet kapot toen hij de stand naar 2-3 tilde.