Fortissimo andermaal de sterkste in Edese derby

23 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De tweede Edese zondagderby is geëindigd in een 3-1 overwinning voor Fortissimo. Door die zege op FC Jeugd, maken de bewoners van de Hoekelumse Eng nog kans op een plek in de nacompetitie.

De derby ging goed van start met prima kansen voor beide clubs. Het was Fortissimo dat het eerste doelpunt maakte. Na een goede combinatie op het middenveld werd Kamal Bendadi weggestuurd. Bendadi haalde uit en scoorde diagonaal. Fortissimo kreeg het heft steeds meer in handen, maar gaf net voor rust knullig de 1-1 weg. Doelman Jeroen van Rooijen botste met verdediger René Plate. De bal rolde door. Bahattin Saglam rondde af in het lege doel: 1-1.

Na rust behandelde doelman Nurettin Sali van FC Jeugd een vrije trap niet goed. Aanvoerder Hakim El Gharbani van Fortissimo kon zijn ploeg wederom op voorsprong zetten. Toen invaller Mohammed 'Belg' Belhay op aangeven van Samir Raoui de 3-1 maakte was het duel gespeeld. FC Jeugd voetbalde na rust goed, maar kwam er verder niet meer aan te pas.

Voor Fortissimo zijn alle kansen op de nacompetitie verkeken. De ploeg kan hoogstens vierde op de ranglijst worden. Momenteel bezet de ploeg de zesde plaats in de vierde klasse F.