Hattrick Niels Blotenburg nog niet voldoende voor klassenbehoud Otterlo

23 april 2009 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Een kwartier voor tijd kreeg Niels Blotenburg zijn publiekswissel. Met drie doelpunten had de 20-jarige Otterloër een groot aandeel in de 4-0 zege op Gazelle Nieuwland. Maar ondanks de zeer knappe overwinning ligt voor Blotenburg en zijn maten, net als voor vier andere clubs, nog de gevreesde tiende plaats op de loer. Een gelijkspel bij SKV zou komende zaterdag voldoende zijn voor klassenbehoud.

,,Normaal gesproken vind ik het niet leuk gewisseld te worden. Nu heb ik er geen moeite mee'', glunderde Blotenburg. De aanvaller had zijn team zeer sterk zien beginnen tegen Gazelle, dat bovenaan in de derde periode stond. ,,Het eerste half uur was perfect. Wij zetten veel druk. Iedereen werkte ook hard. Ik moet eerlijk zeggen dat dat wel eens anders is geweest.''

In die periode kreeg Otterlo drie goede kansen. Eerst zag de ook goed op dreef zijnde Laurens Foekens een inzet strandden op de paal en doelman Niels van Mourik. Daarna kopte Marcel Starke op de lat. Drie keer bleek scheepsrecht. ,,Het was een aanval op drie schijven. Via Laurens Foekens en Frank Pluimers kwam de bal prachtig voor het doel. Ik hoefde er maar met mijn hoofd tegen aan te lopen.''

In het laatste kwartier van het eerste bedrijf gaf Otterlo het initiatief uit handen. ,,Dat druk zetten kostte toch wel de nodige energie'', wist Blotenburg uit eigen ervaring. Bij een schot onderkant lat van Han Vaessen kwam Otterlo goed weg. Aan de andere kant mikte Foekens uit een vrije trap op de lat.

Mooiste

Na de thee pakte Otterlo, dat gecoacht werd door tweede elftal trainer Gerhard Koning (Arthur van Veldhuizen was in verband met een familiejubileum op vakantie) , het weer goed op. ,,Vanaf de rechterkant ontving ik een prima lange bal van Laurens. Ik nam de bal aan en schoot met links binnen'', omschreef Blotenburg de 2-0. Kort daarna viel de mooiste van de drie. ,,Weer kwam de bal van Laurens. Net als het eerste doelpunt hoefde ik er maar tegen aan te lopen. Daarna was Gazelle geknakt.'' Met zijn drie doelpunten verdubbelde Blotenburg zijn seizoenstotaal naar zes.

Vanaf de kant zag Blotenburg Foekens nog de 4-0 scoren. Wie Otterlo zo zag spelen, vraagt zich af waarom de ploeg nog steeds niet veilig is. ,,We spelen gewoon te wisselvallig. Bovendien hebben we een toch belangrijke speler als Jeroen Janssen best wel lang gemist.''

Niels Blotenburg had gehoopt na de 4-0 zege klaar te zijn. Maar de toch wel onverwachte overwinning van Oranje Blauw bij UniVV, zorgt er voor dat ook de laatste competitiedag het nog spannend wordt voor Otterlo. Met 27 punten heeft de ploeg een punt voorsprong op SKV, UniVV en Oranje Blauw. Ook Teuge SP met 28 punten moet nog aan de bak. Redichem en SDS'55 zijn zeker van degradatie.

Otterlo moet naar sportpark De Zoom, waar SKV de opponent is. Om niet naar andere uitslagen te moeten kijken, is voor Otterlo een gelijkspel voldoende. ,,In feite hadden we ons al tegen SDS veilig moeten spelen. Toen verloren we ongelukkig. Het spel tegen Gazelle geeft vertrouwen. Als we volgende week dezelfde inzet tonen als vandaag, dan moet het lukken'', kijkt Niels Blotenburg alvast voor uit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie