Berinnen winnen en treffen Brandenburg in playoffs

26 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De reguliere waterpolocompetitie zit er op. De balans slaat voor beide teams van Polar Bears voorlopig aan de positieve kant door. Met een knappe 17-13 overwinning op naaste concurrent Het Ravijn plaatsten de vrouwen van Polar Bears zich als poulewinnaar voor de playoffs. Tegenstander daarin is de nummer twee van de andere poule: Brandenburg. De mannen van Polar Bears wonnen hun twee laatste wedstrijden in de competitie en werden daarmee derde. Schuurman BRC wordt hierdoor zeer waarschijnlijk de tegenstander in de playoffs.

door Boy Imminck

,,Polar Bears begon uitstekend aan de wedstrijd", begint vrouwentrainer Gerrit-Jan Schothans. ,,Tactisch deden we wat we moesten doen. De wedstrijd was eigenlijk halverwege al beslist in ons voordeel", vond de trainer. Polar Bears maakte gelijk in het eerste part een redelijk verschil. Mede door vier doelpunten van Mieke van der Sloot nam de thuisploeg na de eerste acht minuten een 6-3 voorsprong. De aanval van de Edenaren stokte niet. Na het tweede part was de stand 11-7. Schothans: ,,De trainer van Het Ravijn werd weggestuurd. Daarmee was hun verzet gebroken. De laatste twee periodes hebben we 3-3 gespeeld, waardoor de voorsprong op vier punten bleef. Mieke van der Sloot was met negen treffers uiteraard de uitblinker."

Brandenburg

,,Over de tegenstander ben ik erg tevreden. Tegen Brandenburg hebben we in het eerste competitiegedeelte al eens gespeeld. Beide keren hebben we goed gespeeld en ruim gewonnen. Nu hebben we eerst een vrij weekend. Daarna beginnen we op vrijdag met een thuiswedstrijd. Het is een best-of-three serie. Dus als het moet spelen we zondag nogmaals thuis in de derde wedstrijd", aldus Schothans.

Derde plaats

Op vrijdagavond verzekerden de mannen van Polar Bears zich van de derde plaats in de competitie. Toch is het nog niet helemaal zeker of BRC de tegenstander is in de playoffs. Trainer Hans Nieuwenburg: ,,Er loopt nog een strafzaak rond de wedstrijd van BRC tegen Zian. De laatste veertig seconden moeten nog worden gespeeld. Maar ik ga er vanuit dat we BRC als tegenstander krijgen. Lastige ploeg, uit verloren we dik."

De mannen beleefden een goed weekend. Vrijdag werd de eerdere uitnederlaag tegen Kikvorsen thuis weggepoetst: 11-8. Hiermee plaatste Polar Bears zich als derde voor de playoffs. Daarmee waren de competitiedoelstellingen gehaald. Op zaterdagavond ging de wedstrijd tegen ZPB daarom voor de Edenaren nergens meer om. ,,Toch winnen we die wedstrijd met 14-9. Bas de Jong hebben we beide wedstrijden gespaard. Het team dat er stond heeft het uitstekend gedaan. We gaan met vertrouwen de playoffs in", aldus Nieuwenburg. Polar Bears begint op 8 mei met een thuiswedstrijd in De Peppel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie