Hockeysters met zevenklapper naar de eerste klasse

26 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Gestoken in de nieuwe outfit, promoveerden de hockeysters van de MHC EDE naar de eerste klasse. De nummers één en twee maken de overstap. Het verschil tussen de Edese koploper, en de nummer drie van de ranglijst is niet meer te overbruggen. Op sportpark De Bosrand werd Bully naar een 7-0 nederlaag gespeeld Volgende week hoopt men bij Tempo'41 het kampioenschap te behalen, waar overigens niemand meer aan twijfelt.

De mannen toonden geen medelijden met hekkensluiter HCM. De Arnhemse formatie werd met en 5-0 nederlaag teruggestuurd naar de Gelderse hoofdstad.

MHC EDE (v) - Bully 7-0

Na afloop van het duel glunderde Herma Meerdink tot achter haar oren. ,,Hier heb ik vijf jaar op gewacht. Onder mijn leiding zijn we gedegradeerd. Nu heb ik er aan kunnen bijdragen dat we weer terug zijn in de eerste klasse. Fantastisch.''

Ook haar ploeggenoten deelden mee in de feestvreugde. Hoewel er niet uitbundig werd gefeest. ,,We wisten natuurlijk allang dat we zouden promoveren. Dan is de feestvreugde toch iets minder", aldus trainer Jan Cees Noordijk.

Herma Meerdink tekende na zes minuten spelen voor de 1-0 voorsprong. De supporters moesten tot de twintigste minuut wachten voor opnieuw een vreugde dansje. Via een strafbal bracht Astrid Leurs haar ploeg op een 2-0 voorsprong. Vervolgens zorgde Mariska Krul met twee doelpunten op rij, via een strafcorner, voor een 4-0 voorsprong bij rust.

De dadendrang werd in de tweede helft voortgezet. Binnen de eerste minuut tekende Daphne Sloof voor een 5-0 voorsprong. Good- old Herma Meerdink bouwde de voorsprong uit naar 6-0. Mariska Krul had het laatste woord. Zij schoot de zevenklapper binnen, waarna het feestje kon beginnen.

MHC EDE (m) -HCM 5-0

,,In de tweede helft is de ploeg van eigen kracht uitgegaan. Dan blijken ze goed te kunnen hockeyen. Ik heb ze al veel vaker gezegd van eigen kracht uit te gaan. Zeker vanaf het begin van een wedstrijd. Volgende week moeten we tegen koploper Nijmegen. Dan moeten ze maar eens vanaf het begin laten zien wat ze kunnen. Doen ze dat niet vanaf het begin, dan kun je het in Nijmegen wel schudden", liet trainer Edwin Schreuder weten.

Op eigen veld verliep de eerste helft op zijn minst gezegd stroef. Veel foute passes en weinig vernuft binnen de cirkel. Na een kwartier kwam er een opleving. De doorgebroken Arnoud Koelman gaf een uitstekende voorzet, welke door Camiel Tuinte werd afgerond:1-0.

Tot aan de rust bleef het daarbij. Menig toeschouwer had niet veel hoop op een betere tweede helft. De thuisclub verraste echter vriend en vijand. Met een spetterend offensief werden de gasten binnen vier minuten spelen naar een kansloze nederlaag gespeeld. Via een strafcorner tekende Luuk Eggels voor de 2-0 voorsprong, waarna Camiel Tuinte en Arnoud Koelman de stand uitbouwde naar 4-0.

De dadendrang was nog niet over. Met nog een kwartier op de klok tekende Remco Pijper voor de uiteindelijke 5-0 eindstand.