Sportrubriek Ede Stad.nl: 'Onder de Leden'

28 april 2009 om 00:00 Nieuws

* In het programmaboekje van Otterlo tegen Gazelle Nieuwland, stond de verkeerde periodestand afgedrukt. ,,Een foutje van de drukker’’, lachte bestuurslid Jan Randewijk. Maar van wie krijgt de drukker dan de informatie aangeleverd? Toen bleef het even stil in de over het algemeen altijd gezellige bestuurskamer van Otterlo.

* Trainer Arthur van Veldhuizen vierde vakantie in Turkije en voorzitter Bertus Hendriksen in Marokko. Prompt speelt Otterlo de beste wedstrijd van het seizoen. ,,Ze moeten nog maar even langer wegblijven’’, werd er gegrapt vanaf de Otterlo bank. Misschien dat beide heren er ook geen moeite mee hebben.

* Als een speler op vakantie geweest is geweest, staat hij er (terecht) de volgende wedstrijd naast als er gewonnen is. Dat weet Jannes Prins uit ervaring. ,,Maar wat gebeurt er nu met de trainer voor de volgende wedstrijd’’, grapte Prins.

* Wie in de voorbije week in het stadion Santiago Bernabeau van Real Madrid en sportpark De Beek van SDS ‘55 is geweest, weet dat er overeenkomsten en verschillen zijn tussen die twee clubs.

Als ze bij SDS zeggen ‘we spelen op zaterdag’ dan gebeurt dat ook. Bij Real is dat geen zekerheid. Vanwege de televisierechten verschuiven ze daar een ontmoeting makkelijk van woensdagavond naar dinsdagavond, zo merkte een verslaggever van dit nieuwsblad.

Zeker is dat het stadion van Real meer toeschouwers kan herbergen. In de omvang van de speelvelden zit niet veel verschil. Natuurlijk wel een groot verschil in het niveau van het voetbal.

Op één onderdeel wint SDS het wel van Real Madrid. In het elftal van de Wekerommers spelen veel meer Nederlanders.

* Wibo Tijsseling was zaterdag niet van de partij om het eerste elftal van zijn geliefde club, Blauw Geel, te zien winnen van Zeewolde. Wel zag Tijsseling dat de A1 van de Peppelensteegbewoners kampioen werd. Goed voor de toekomst van de club, die naar het lijkt ‘stikt’ van de talentvolle voetballertjes.

* Bij Bennekom hebben ze intussen ook in het snotje, wellicht door het gebrek aan pegels, dat ‘wie de jeugd de toekomst heeft’. De club blijft bij alle Edese gluren naar voetballertjes, zo weet ook opa Dick Gerressen.

* Bennekom heeft naar het lijkt maar weinig belangstelling voor de jeugd van Ede/Victoria en FC Jeugd!

* Fortissimo had tijdens de laatste thuiswedstrijd live-muziek. Overigens niet om de kraaienmars te blazen voor het bezoekende en gedegradeerde FC Jeugd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie