Zonnebloem geniet van The Joy

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM / GORINCHEM - Met twee touringcars (Noot voor het hele koor) toog op donderdag het Bennekomse koor The Joy naar Gorinchem. In de Lingehaven van deze vestingstad lag op dat moment het Hotelschip De Zonnebloem aangemeerd. Aan boord 70 gasten, 65 vrijwilligers, de vakantiestaf en de vaste bemanning op een van de wekelijkse vaarvakantiereizen die dit jaar door de zestigjarige Nationale Vereniging De Zonnebloem verzorgd worden.

The Joy nam in het najaar van 2008 het initiatief een optreden aan te bieden aan de jarige Zonnebloem. Via een van de koorleden kwam het contact tot stand. De mogelijkheid diende zich aan een optreden te verzorgen op een van de Nederlandse vaarvakanties.

Muziekcommissie en dirigent bogen zich over het programma waarin ook plaats zou moeten zijn voor het gezellig meezingen van bekende liedjes. De koorleden toonden zich enthousiast en waren bereid financieel bij te dragen aan de kosten zodat het optreden belangeloos verzorgd kon worden.

De smalle straatjes in Gorinchem en de activiteiten rond het jazzfestival maakte begeleiding van de politie noodzakelijk om het koor richting Lingehaven te loodsen.

Het optreden ontpopte zich tot een werkelijk feest. Gasten, vrijwilligers, staf en bemanning van het schip genoten met volle teugen van het enthousiasme waarmee The Joy het programma invulde. Het koor gaf daarmede blijk van de maatschappelijke betrokkenheid die het voorstaat. Van de mogelijkheid mee te zingen met liedjes die daarvoor in het repertoire waren opgenomen werd gretig gebruik gemaakt en dat verhoogde de feestvreugde des te meer.

Een geslaagd initiatief en resultaat kan worden bijgeboekt in het activiteitenregister van het 120 leden tellende koor. Voor meer informatie: www.thejoybennekom.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie