'Noistop' langs A12 absorbeert geluid

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Medewerkers van Aannemingsbedrijf Roseboom uit Ede zijn bezig geluidsabsorberende Noistop elementen te plaatsen pal langs de A12 bij Ede. Geluidsberekeningen in de woonwijk De Rietkampen wezen uit dat er naar aanleiding van de in gebruikname van de nieuwe spitsstroken op de A12 extra geluidswerende maatregelen moesten komen. Projectburo BV uit Ede heeft in opdracht van Cinemec deze geluidwering nader uitgewerkt.

In samenwerking met de gemeente Ede en Rijkswaterstaat is gekozen voor kant en klare geluidsdempende Noistop-schermen over een lengte van 300 meter met een hoogte van 135 cm. De ‘stille’ schutting van Mobilane uit Leersum staat bovenop de vernieuwde grondwal waarin een parkeergarage gerealiseerd wordt.

Projectleider Remco Berentsen van Projectburo BV: ,,Door de kern van geperste steenwol van Noistop elementen wordt het geluid geabsorbeerd in tegenstelling tot bij kunststof of glazen geluidswanden, die het geluid slechts weerkaatsen. Bovendien zijn de elementen licht van gewicht en bijzonder eenvoudig te plaatsen. De geluidswal krijgt een natuurlijke uitstraling doordat wij ze zullen laten begroeien met klimplanten. Het gegalvaniseerde stalen raster is daar uitermate geschikt voor.''

Meer informatie op www.noistop.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie