Edesche Boys: kampioenschap van een vriendenteam (+ video)

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Bijna een jaar na de enorme deceptie in de nacompetitie tegen Eendracht, is het Edesche Boys nu wel gelukt om te promoveren naar de vierde klasse. De oudste voetbalclub van Ede deed dit geheel in stijl met een 9-0 overwinning op Krayenhoff. Door die overwinning mag Edesche Boys zich voor het eerst sinds het seizoen 1994-1995 weer eens kampioen noemen.

door Boy Imminck

De wedstrijd tegen Krayenhoff was eigenlijk niet zo heel belangrijk. De uitwedstrijd in Nijmegen werd onlangs al door de Edenaren met 0-7 gewonnen. Feestelijkheden waren alom op de Peppelensteeg, want na jaren van spanning kon het niet meer mis gaan. Al na vijftien seconden mochten de handen van Lion Pol omhoog: 1-0. Drie minuten later lag ook de 2-0 er in door een strafschop van Stefan Jansen. Op het speciaal gemaakte ereterras werd de polonaise alvast ingezet. Naar later bleek volkomen terecht.

Team

Het was een vreemd seizoen voor Edesche Boys. In eerste instantie leek het team af te haken in de strijd om de titel. Door het faillissement van Vitesse 1892 kwam de competitie op z'n kop te staan. Edesche Boys was ineens titelkandidaat nummer één en pakte uiteindelijk ook het kampioenschap. Wie het team ontleed ziet net zoals Bart van den Brink een apart 'zooitje'.

,,We zijn allemaal vrienden van elkaar. Dat blijkt uit alles. We zijn niet de beste uit de competitie, maar we zijn wel de beste eenheid uit de competitie. Dat is de kracht van Edesche Boys", aldus Van den Brink die samen met Arjan Hardeman, Stefan Jansen en Wilfred van Ooijen stopt met voetballen in het eerste van Edesche Boys. ,,We voetballen wel vierde klasse volgend jaar. Maar ik ga niet terugkrabbelen. Ik ga echt stoppen. Dat doe ik nu op een hoogtepunt."

Eenheid

Trainer Etienne Jansen wist van een gehavende en net gedegradeerde ploeg een eenheid te maken. De broers Lion en Jordy Pol voetbalden al in het eerste. Later kwam daar jongeling Davy Pol bij, aangevuld met Richard Pol van EMM Randwijk. Ook Michel van den Brink kwam zijn broer Bart gezelschap houden bij de club. Rondom die kern verzamelden zich vrienden zoals Isas van Slijpe en Stefan Jansen die al wat ervaringen achter de rug hadden. De jeugdige doelman Rudi Möller, die een uitstekend seizoen keepte, niet te vergeten.

De wedstrijd tegen Krayenhoff werd goed uitgespeeld. Na de 2-0 kreeg Krayenhoff speler Damen zijn tweede gele kaart bij een opstootje. Lion Pol moest van het veld met een gescheurde lip, die later werd gehecht. Davy Pol voerde de ruststand op tot 3-0. Na rust scoorden invaller Michel van den Brink (2), Stefan Jansen, Isas van Slijpe, Jamal Hamdaoui en Tjalling ter Schuur nog voor de thuisploeg: 9-0.

Volgend seizoen speelt Edesche Boys sinds jaren weer een derby tegen Fortissimo. Trainer Etienne Jansen verwacht dat het vertrek van vier dragende spelers niet tot heel veel moeilijkheden zal leiden. ,,Ik denk dat we genoeg voetballend vermogen hebben. We hebben ook nog eens een goede bank. En ik verwacht ook nog wel dat er mensen bij gaan komen", besluit de trainer.

Foto 1 en 2: De vrienden vieren gezamenlijk de titel.

Foto 3:

Lion Pol: drie hechtingen, maar op tijd terug om het verlossende eindsignaal mee te maken.

Foto 4:

Bart van den Brink voor het laatst 'in the picture'?

Foto 5:

Invaller Jeffrey van Harn, met de prijs voor de gehele selectiegroep.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie