Otterlo met de schrik vrij

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Met een 0-1 voorsprong bij SKV, leek er lang niets aan de hand voor Otterlo. Dat was het ook niet na de 1-1. Toen twee minuten voor tijd de 1-2 viel, leek alles beslist. Maar met twee doelpunten in de extra tijd, pakte SKV toch de winst: 3-2. Omdat UniVV verloor, werden zij het kind van de rekening voor wat betreft promotie/degradatiewedstrijden, en kwam Otterlo met de schrik vrij.

In Wageningen ging het voor rust gelijk op, met kansen over en weer. Nadat Marcel Starke, Laurens Foekens en Ferdy Jonkers gevaarlijk waren geweest, viel tien minuten voor rust de 0-1. Op aangeven van Foekens, scoorde Rik Verschuur. Over die stand halverwege, mocht Otterlo niet klagen.

In het tweede bedrijf moest SKV komen. Otterlo kwam onder druk. Robert Opdorp miste een paar keer het doel. Nadat Frank Pluimers en Erik Wijnen na een onderling duel beiden met rood van het veld moesten, ontvlamde de wedstrijd helemaal. In deze fase waren weer kansen over en weer. Uiteindelijk was het Opdorp die de 1-1 aantekende.

Omdat SKV nog steeds niet zeker van zijn zaak was, bleef men drukken. Het was Otterlo dat via Jeroen Janssen via een makkelijk gegeven strafschop op voorsprong kwam. In extra tijd was het eerst Bas van de Sande en vervolgens Gil Correia die de wedstrijd toch weer deed kantelen: 3-2.

Omdat inmiddels de eindstand van UniVV (2-1 verlies bij Gazelle Nieuwland) was doorgekomen, kon Otterlo ondanks het verlies opgelucht adem halen. De negende plaats is net voldoende voor klassenbehoud.