‘Gaan voor prestatie en plezier’

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

Het gaat met De Vrije Slag ondanks de moeite om een nieuwe hoofdtrainer te kunnen krijgen prima. ,,Het ledenaantal is de laatste jaren heel stabiel.” Vooral bij de jeugd is de zwemclub met in totaal iets van 150 leden in trek. ,,Dat biedt heel veel toekomst.” Ook is men er bij De Vrije Slag trots op dat de 12-jarige Sem te Riele op de honderd meter vlinderslag Gelders kampioene is geworden.

De Vrije Slag zoekt nog altijd hoofdtrainer EDE - Zwemverenging De Vrije Slag is sinds het vertrek van Martine Janssen nog altijd naarstig op zoek naar een hoofdtrainer. Een prettige noodoplossing heeft de Edese club aldus haar voorzitter Jan-Peter Stolte door een verbinding aan te gaan met RZC. ,,Een keer per week komt hun hoofdtrainer, Egwin Jansen, met een groep bij ons zwemmen. En een maal in de week gaan de selectiezwemmers van ons trainen in Renkum. Op de andere dagen trainen onze eigen trainers met trainingschema’s van Egwin.”

door Jan de Boer

Iemand die de behoefte heeft om hoofdtrainer bij De Vrije Slag is meer dan welkom. De insteek van de zwemclub is om nog jaren om eigen benen te steen. Daartoe heeft De Vrije Slag in de voorbije week een meerjarenplan vastgesteld. ,,Wat heel belangrijk is in het plan dat we een combinatie maken tussen prestatie en plezier.”

Het gaat bij de zwemclub niet om de topprestatie, die de zwemmers maken op landelijk of op provinciaal niveau. ,,Of dat het alleen maar of medailles gaat of dat we als club de beste willen zijn van Gelderland. Nu met een gebrek aan een hoofdtrainer en met de middelen die we hebben, is dat geen reële ambitie.”

,,Wat we wel willen”, gaat Jan-Peter Stolte verder, ,,is dat we de zwemsport in Ede stimuleren. En dat doen wij door iemand, die wat minder getalenteerd is, wel optimaal te faciliteren om echt alles uit zichzelf te kunnen halen. Dat is de kern van dit meerjarenplan. Deze accenten leggen we ook omdat we nu weer als zwemclub in opbouw zijn als het gaat om de trainingsselectie en een voltallig trainerskorps enzovoorts.”

Voor de komende drie jaren gaat De Vrije Slag bouwen van onderop. ,,Maar wel een optimale prestatie voor iedereen. En heel veel plezier in en om het bad. Daar willen wij echt voor staan.” De hoop dat er iemand opstaat voor De Vrije Slag om de eindverantwoordelijkheid voor het zwemmen binnen de club heeft Stolte nog niet opgegeven.

Hoe krijg je dan toch die hoofdtrainer? ,,Het plan is nu om binnen de jeugdleden en ouders van leden in de vorm van een opleidingsplan te komen om mensen enthousiast te krijgen om trainingen te geven. En vanuit dat enthousiasme bereid zijn om een opleiding te volgen bij de koninklijke zwembond. Om zo te komen tot een hoofdtrainer.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie