Clavus is specialist in houten speeltoestellen

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Een jaar of zeven geleden begon Wim Burggraaf met een webwinkel in houten speeltoestellen. Twee jaar werd hij hierin bijgestaan door een goede vriend met verstand van zaken. Op een gegeven moment kwam steeds meer de vraag of men de toestellen in het echt kon zien en toen werd besloten te verhuizen naar een locatie met buitenterrein, gelegen aan de Hoorn. Na een verblijf van twee jaar werd het ook daar te krap en werd een groter pand betrokken naar de huidige locatie aan de Fahrenheitstraat.

Volgens Wim Burggraaf werd begonnen met het vervaardigen van houten speeltorens en schommels. ,,Inmiddels is het assortiment uitgebreid met skelters, trampoline, tuinaccessoires, tuinschuttingen en tuinhout. Voor scholen, campings en openbare speelplaatsen is er een apart programma, die speciaal daarvoor zijn gemaakt."

Creativiteit

,,Het programma voor scholen en campings voldoet aan de daarvoor gestelde NEN norm, welke veiligheidseisen betreft. De opdrachten komen uit heel Nederland, op dit moment is men bezig met projecten in Amsterdam en Rijswijk", zegt Wim Burggraaf. ,,Breiden de creatieve speeltoestellen zich steeds meer uit. Glijbanen bijvoorbeeld worden meer en meer gemaakt om te bewegen en niet alleen om de glijden. Deze creativiteit zie je bij steeds meer speeltoestellen."

Veiligheid

Belangrijk zijn volgens Burggraaf bij de houten speeltoestellen de materialen die hiervoor worden gebruikt. ,,De materialen die wij gebruiken zijn gemaakt van douglashout, een dennensoort uit de hogere klasse. Wij hebben nog nooit een klacht ontvangen over de veiligheid van een speeltoestel. De schommel accessoires die we hier bijleveren zijn eveneens van een hoogwaardige kwaliteit vanwege veiligheid overwegingen."

Burggraaf: ,,Onze openbare speeltoestellen worden geïmporteerd uit Denemarken en binnenkort hopen we die ook vanuit Amerika en Duitsland aangeleverd te krijgen om ons assortiment uit te kunnen breiden. Men heeft ons gevraagd om hier dealer van te worden, daar zijn we op ingegaan omdat het uitstekend aansluit bij ons huidige assortiment speeltoestellen openbaar."

Open huis

,,Sinds 2006 zijn we gecertificeerd inspecteur van openbare speeltoestellen. Voor de particuliere markt gelden andere normen dan die van de speeltoestellen openbaar. Wij proberen de producten van onze eigen markt in de buurt te houden van de openbare markt. Indien gewenst kan bij ons ook een particulier speeltoestellen laten maken naar eigen inzicht. Echter wel binnen de gestelde veiligheidsnormen waar wij ons strikt aan houden om ongelukken te voorkomen. Die veiligheid zullen we zeker blijven garanderen", besluit Wim Burggraaf, die nog laat weten dat er op 1 mei open huis wordt gehouden.

Clavus Speeltoestellen

Fahrenheitstraat 8 Ede

Tel. 0318-840812

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie