Duo start ‘Voeding in de Praktijk’

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

Eerder waren zij werkzaam bij Kruiswerk West-Veluwe, maar toen daar de afdeling Voedingsvoorlichting en Dieetadvisering werd stopgezet, zijn zij vol enthousiasme voor zichzelf begonnen. Ze zijn gevestigd in Ede (meerdere locaties), Scherpenzeel en Voorthuizen. “Daarnaast gaan we binnenkort starten in Renkum en Heelsum” vertelt Kim.

,,We kijken juist naar wat er wél mag” EDE - Kim van Leeuwen en Shan Chu zijn twee maanden geleden begonnen met hun diëtistenpraktijk ‘Voeding in de Praktijk”.

Het tweetal richt zich op een brede doelgroep. ,,Iedereen, die op een of andere manier een voedingsadvies nodig heeft, kan bij ons terecht. Mensen denken bij een diëtist vaak alleen aan afvallen, maar we doen veel meer dan dat. Ook mensen die bijvoorbeeld door ziekte niet voldoende kunnen eten of ongewenst afvallen, kunnen we begeleiden. Daarnaast begeleiden we ook mensen met bijvoorbeeld maagdarmklachten, allergieën, diabetes, een hoog cholesterolgehalte, hypertensie, COPD of eetstoornissen.”

Bij allerlei ziektebeelden zijn voedingsadviezen nodig, stelt Kim. ,,Meestal verwijst de huisarts de cliënten naar ons spreekuur door. Maar wanneer mensen, om medische redenen, niet naar het spreekuur kunnen komen, gaan wij bij hen thuis langs. De adviesgesprekken vinden dan bij de cliënt thuis plaats.”

Kim benadrukt dat zij en haar collega niet de diëtisten met het wijzende vingertje zijn van ‘je mag niets’. ,,Je mag heel veel wel. We kijken dus juist naar wat er wel mag. Bij ons krijgen cliënten geen kant-en-klaar dieet, maar individuele adviezen.” Voedings- en dieetadvisering is opgenomen in het basispakket van iedere zorgverzekeraar. Dat betekent dat iedereen ongeveer zeven consulten per jaar vergoed krijgt.

u K. van Leeuwen: 06-83242410, S. Chu: 06-83252523, www.voedingindepraktijk.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie