Werkstraffen na mishandeling

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Twee Edenaren (26 en 29 jaar oud), die vorig jaar een plaatsgenoot mishandelden, zijn door de Arnhemse rechtbank veroordeeld tot werkstraffen tot 60 uur. Bovendien kreeg de jongste van het duo ook nog een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Een derde verdachte werd vrijgesproken.

De mannen kregen het op 5 juli om een uur ’s nachts aan de stok met een andere man bij zijn woning. Ze begonnen op hem in te slaan en te schoppen. Aanleiding voor het incident was een gebeurtenis een paar dagen eerder. Toen probeerde iemand de scooter van de 26-jarige te stelen. De dief vluchtte een willekeurig huis in, wat juist de woning van de man was die de Edenaren later zouden bezoeken.

Tijdens de eerdere zitting verklaarden de vechtersbazen dat ze alleen maar van de bewoner wilden weten wie de jongen was die de scooter probeerde te stelen. Geen van de amokmakers zei op een schermutseling uit te zijn geweest.

Justitie had tegen alledrie de Edenaren werkstraffen geëist van 60 tot 80 uur, naast twee weken cel voor de 26-jarige. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie