Vrijspraak van ontucht met zusje

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Een 30-jarige inwoner van Ede is door de rechtbank in Arnhem vrijgesproken van ontucht met zijn minderjarige zusje. De rechters zagen in de aantijgingen onvoldoende direct bewijs voor misbruik van het meisje, dat zou zijn gepleegd tussen 1996 en 1998.

Daarmee ontloopt hij de werkstraf van 240 uur, die het openbaar ministerie had geëist. Een 67-jarige oom uit Waddinxveen, die ook voor ontucht met het Edese meisje terecht stond, is wel veroordeeld. Hij kreeg een werkstraf van 160 uur opgelegd.

De 67-jarige heeft de ontucht met het meisje gepleegd tijdens de zomervakanties die zij doorbracht bij haar oom en tante in Nisse. De rechtbank rekent het hem zwaar aan dat hij misbruik maakte van de emotionele toestand waarin de 13-jarige Edese verkeerde. Zij had veel verdriet van het overlijden van haar moeder in 1995.

Volgens de rechtbank weigert de oom in te zien wat hij zijn slachtoffer heeft aangedaan. Toch oordeelden de rechters milder dan het openbaar ministerie. Die vroeg om een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk. De rechtbank heeft echter bij het bepalen van de strafmaat aansluiting gezocht bij vergelijkbare gevallen van ontucht. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie