Expositie Marian en Wim Gerrits in Huis Kernhem

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De Leeuwardense kunstenaars Marian Gerrits-Rademaker en Wim Gerrits exposeren van 9 tot en met 24 mei in Huis Kernhem in Ede met schilderijen en tekeningen en met beelden in brons, steen en staal.

Het werk van Marian Gerrits-Rademaker bestaat uit grote, vlakvullende, enigszins geabstraheerde portretten van onbekende mensen, die zij, al schilderend ‘een nieuw leven’ geeft. Aanvankelijk was zij docente Frans en CKV in het middelbaar onderwijs. In 1990 maakte zij een ommezwaai naar de beeldende kunst. Zij doorliep de Nieuwe Akademie Utrecht en daarna de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen. Sinds enkele jaren organiseert zij ook schildervakanties in Eastermar in Friesland en in Treignac in Frankrijk.

Wim Gerrits is beeldhouwer-bronsgieter. Zijn werk is heel gevarieerd: kleine en grotere bronsfiguren, beelden in marmer en grote werken in staal. Hij leerde het vak van zijn grootvader, die beeldhouwer en schrijnwerker was. Daarna heeft hij verscheidene cursussen bij kunstenaars gevolgd. Sinds enkele jaren is hij fulltime bezig in dit vak en vanaf 2000 werkt hij samen met Frans Ram in diens atelier, annex bronsgieterij in Hegebeintum. Daarnaast heeft hij een eigen atelier in Leeuwarden.

De expositie is geopend op zaterdagen van 12.00 tot 17.00 uur, en op zondagen van 11.00 tot 17.00 uur, alleen op zondag 17 mei van 14.00 tot 17.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie