Oranjefeest op Kraatsschool

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Op de School met de Bijbel De Kraats, werd na vele jaren, vrijdagochtend weer een echt Oranjefeest gevierd. Nadat de vlag was gehesen werd het Wilhelmus gezongen. Vervolgens genoten de kinderen op het zonovergoten speelplein van de vele spelletjes en het lekkers.

In de frisse ochtendzon klinkt trompetgeschal en zingen de kinderen met elkaar het Wilhelmus. Een heel mooi begin van het Oranjefeest. Daarna laten de verschillende groepen leerlingen hun vrolijke spandoeken zien en yell’s horen. Ze zijn klaar voor de spelletjesmorgen en rennen enthousiast naar het schoolplein.

Het is alweer 9 jaar geleden dat het laatste echte Oranjefeest werd gehouden op de ochtend van 30 april. Belangstellende opa’s en oma’s - tevens oud-leerlingen van de Kraatsschool - halen herinneringen op aan vroeger, het Oranjefeest was hèt feest van het jaar. De spelletjes werden toen nog in een weiland bij de school gespeeld en de hele buurt kwam kijken. De commissie van dit jaar vertelt dat ze zelf zulke mooie herinneringen hebben aan de Oranjefeesten uit hun jeugd dat ze daarom het weer terug wilden brengen op de Kraatsschool.

Het thema van dit jaar was Vervoer en het geheel werd georganiseerd door Erna van de Brink en Diny en Geurt van Steenbergen. De leerlingen van de onderbouw deden hun eigen programma en renden enthousiast met de kruiwagen of sprongen rondjes op de skippy-ballen. De kinderen van groep 4 tot en met 8 hadden meer uitdagende spelletjes, waaronder ringsteken en zakslaan. Ook had de organisatie bijzondere materialen geleend, zoals ludieke fietsen. ‘Al die glunderende kindergezichten, daar doe je het toch voor’ alsdus een van de commissieleden.

Zie ook www.kraatsschool.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie