Aanhoudingen na winkeldiefstallen

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - In het politiedistrict West-Veluwe Vallei heeft de politie het afgelopen weekend meerdere verdachten aangehouden na winkeldiefstallen in Ede, Wageningen en Bennekom.

In Ede werd de politie vrijdag en zaterdag gewaarschuwd na winkeldiefstallen op het Kuiperplein en Telefoonweg. Op het Kuiperplein werd vrijdag een 37-jarige Edenaar aangehouden omdat hij winkelverbod zou hebben overtreden en enkele blikken bier zou hebben gestolen. De man ontkende maar kreeg evenwel een dagvaarding. Bij een zaak aan de Telefoonweg werd zaterdag 25 april een zestienjarig meisje uit Ede aangehouden nadat ze een vijftal blikjes drank zou hebben gestolen.

Op de Hoogstraat in Wageningen werden vrijdag twee Renkumse meisjes (beiden veertien jaar oud) in de kraag gevat nadat ze enkele zonnebrillen zouden hebben gestolen. Later bleek dat er nog een derde verdachte in het spel was: een veertienjarige Wageningse. Zij ontkende echter alle betrokkenheid nadat ze in het politiebureau was aangehouden. De beide meisjes uit Renkum hangt een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt.

Door de politie in Bennekom werden zaterdag een veertienjarig meisje en een 37-jarige vrouw uit Wageningen aangehouden nadat ze geprobeerd zouden hebben badjassen te stelen bij een zaak aan de Edeseweg. Nadat winkelpersoneel hen had betrapt gingen beiden er vandoor maar werden daarbij achterna gezeten door een verkoper. Die wees het duo even later aan gewaarschuwde agenten aan waarop het werd aangehouden.

De vrouw, die op dat moment een 3-jarig kind in een kinderwagen bij zich had, greep haar kind vast en verzette zich tegen haar aanhouding. De agenten wisten de vrouw echter te overmeesteren. De Wageningsen zijn later na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie