Bij Sportcentrum Sunfit staan de leden centraal

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Sportcentrum Sunfit, aan de Verlengde Blokkenweg 18, bestaat op 1 mei 21 jaar. ,,Geen reden om te feesten, maar over vier jaar hopen we wel een leuk feest te vieren als we een kwart eeuw bestaan", aldus eigenaar Herman Kuijt.

In de loop der jaren is er wel het één en ander veranderd. ,,In 1992 werden we getroffen door een uitslaande brand die het sportcentrum totaal verwoestte en daardoor opnieuw opgebouwd moest worden", zegt Herman. ,,In oktober 1993 volgde de heropening van het sportcentrum waarna ik het samen met André van de Kamp heb overgenomen van oprichter Ralph Melissen die helaas niet meer leeft."

Geen macho cultuur

,,Aanvankelijk zijn we op dezelfde voet doorgegaan, wel volgde er de afgelopen periode een restyling. De voorgevel werd voorzien van een automatische schuifpui, waardoor we toegankelijker zijn, zelfs voor rolstoelgebruikers. Aan de buitenzijde werd een luifel aangebracht, aan de gevel banieren. Tevens creëerden we aan de voorzijde extra parkeerplaatsen en plaatsten we vernieuwde fietsenrekken. We kunnen gerust stellen dat we een mooi sportcentrum hebben. Ons ledenbestand is zeer gemêleerd van jong tot oud en hebben we geen macho cultuur. Daar zijn onze leden heel erg blij mee en wij uiteraard ook", aldus Herman.

De dagelijkse gang van zaken is in handen van Herman en Jasper. Zij zijn tevens het bekende gezicht van Sportcentrum Sunfit. Op de tweede verdieping bevinden zich twee zalen waar klassikaal les wordt gegeven. Enkele lessen die gegeven worden zijn: cardio circuit training, body gym, body balance, jazz combi en combi.

,,De medische wetenschap en de daarbij behorende inzichten zijn constant aan veranderingen onderhevig waardoor wij onze manier en technieken van lesgeven aanpassen. Dit alles volgen wij op de voet. Tevens doen wij er alles aan om ons enthousiaste team van gemotiveerde en deskundige medewerkers up-to-date te houden door middel van documentatie, vakbladen en scholing dit alles voor onze leden die te allen tijde centraal staan."

Klimaatbeheersing

Sportcentrum Sunfit heeft in de benedenzaal, met veel daglicht, een honderdtal fitness apparaten die ruim opgesteld staan. Kuijt: ,,Sinds vorig jaar beschikken al onze zalen over klimaatbeheersing zodat er altijd een aangename temperatuur heerst. Tevens hebben we vier nieuwe AMT machines aangeschaft van PRECOR. AMT staat voor Adaptive Motion Trainer, dit is het allernieuwste in de sportwereld en deze machines zijn multifunctioneel te gebruiken."

,,Onze leden kunnen ook een health check laten uitvoeren waarmee men inzichtelijk kan maken of de volgende waardes wel op het juiste niveau zijn. Denk hierbij aan; gewicht, vetpercentages, botmassa, BMI (lichaamsverhouding), BMR (rust stofwisseling) en je metabolische leeftijd. Met andere woorden: hoe oud of jong is uw lichaam nu? Tevens maken we voor onze leden persoonlijke trainingsschema’s met Health Software. Hiermee kunnen de leden optimaal trainen voor een gezond en fit lichaam."

Volgens Herman is het sporten voor veel sporters ook een avondje uit. ,,Vandaar dat we ook beschikken over een gezellige bar waar men van een drankje kan genieten en tevens wat kan na praten over de gevolgde les." Tevens kan er gebruik worden gemaakt van de sauna of zonnebank.

Er wordt voor de leden op gezette tijden ook nog wel eens een activiteit georganiseerd die niet in het lespakket zit. ,,Denk hierbij bijvoorbeeld aan een motor toertocht, mountainbike toertocht, wijnproeverij en een eindejaarsborrel. Dit alles om een clubgevoel tussen de leden te creëren, de onderlinge band aan te halen, dit omdat de leden centraal staan", aldus Herman Kuijt.

Sportcentrum Sunfit

Verlengde Blokkenweg 18 Ede

www.sunfitede.nl

Tel. 0318-622003

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie