Wilhelmus klinkt in Ede al in middaguren (+ video)

30 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het centrum van Ede was donderdag vooral in het begin van de middag bomvol. Met name de vrijmarkt, en de show van radiografisch bestuurbare auto's op het Bevrijdingsplein trok veel bekijks.

Het grote grasveld in de wijk Maandereng lag helemaal vol met kleedjes waarop kinderen hun handelswaar tentoonspreidden.

Maar de leegloop begon al tegen vieren. Bij de Streetparade op de markt maakte burgemeester Cees van der Knaap bekend dat de Oranjetaptoe niet door zou gaan.

Dat besluit ging onder anderen in samenspraak met Henk van Voorst, voorzitter van Comité Nationale Feestdagen betrokken.

,,Het was lastig de lopende activiteiten af te gelasten", aldus Van Voorst. ,,Alles was in volle gang. Vele mensen waren ook verbaasd. Zij hadden van het drama in Apeldoorn nog niet gehoord. Het annuleren van de taptoe was het minste wat we konden doen. Vandaar ook dat het Wilhelmus tijdens de Streetparade ten gehore werd gebracht.

En zo eindigde een prachtige Koninginnedag, in een anticlimax. Een grote groep gasten uit Rotterdam stond tegen half vijf te wachten bij de bushalte aan de Raadhuisstraat. Ze verblijven in vakantieverblijf De Heidewachter in Otterlo.

,,Het was een mooie dag", zegt één van hen. ,,Maar één zo'n gek zorgt voor een enorme domper. Het positieve overheerst. Leve de koningin!"

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie