Sportrubriek Ede Stad.nl: 'Onder de Leden'

5 mei 2009 om 00:00 Nieuws

* Hoe spannend het was en hoe dicht bij elkaar het stond in de derde klasse A, blijkt wel uit het feit dat Otterlo een minuut voor het einde bij SKV met een 1-2 voorsprong, nog op een zesde plaats zou zijn geëindigd. Vervolgens werd het nog 3-2 en zakte Otterlo ongeveer met de minuut met een plaats. Maar goed dat de minuten op een gegeven moment op waren. Want daardoor eindigde de ploeg van trainer Arthur van Veldhuizen nog net op een veilige negende plaats.

* Edesche Boys is kampioen en iedereen in de wijde omgeving van het sportpark moest dat weten. Sterker nog, toen men later vertrok richting Bospoort trok er een storm van geluid door Ede-Centrum. ,,Iets wat leek op een stoet met rood-zwarte soldaten kwam voorbij”, had een oud vrouwtje gezien. ,,De groep werd aangevoerd door iemand met oranje haar die hard het clublied van Feyenoord aan het zingen was”, voegde ze daar nog aan toe. Gezien de foto moet de voorste persoon wel trainer Etienne Jansen zijn geweest.

* Bart van den Brink (Edesche Boys) wilde in zijn laatste wedstrijd in het eerste nog een doelpunt scoren. Het missen van de diverse (!) kansen, maakte hem zo hopeloos dat trainer Jansen hem vijf minuten voor tijd maar naar de kant haalde. ,,Ik wil scoren in mijn laatste wedstrijd, ik denk er aan om toch nog maar een jaar door te gaan”, aldus Van den Brink tegenover Ede Stad.

* Geurt Pol was tijdens de kampioenswedstrijd al druk bezig met de zelf geregelde kampioensbeker. Toen de verslaggever van Ede Stad opmerkte dat deze nog wel vies was, kwam de zakdoek uit de binnenzak te voorschijn. Nu maar hopen dat Pol geen last van hooikoorts heeft.

* De spelersvrouwen van Edesche Boys zongen de longen uit hun lijf tijdens de wedstrijd tegen Krayenhoff. Voorzitter Paul Ouwerkerk (,,In tijden van kredietcrisis is alles geoorloofd”) denkt er aan het gezang van de vrouwen op cd uit te brengen.

* Tegenwoordig is ook alles mogelijk. Met een stand van 7-0 in het voordeel van Edesche Boys lag het spel even stil. De cameraploeg van Ede Stad.nl vond het nodig om tijdens deze rustperiode, terwijl de wedstrijd dus nog bezig was, het veld in te lopen en speler Van den Brink te interviewen. Maandagmorgen lag een brief van de bond in de bus. De redactie van Ede Stad mag dit seizoen geen wedstrijd van Edesche Boys meer bezoeken.