Open Huis familie Van de Pol druk bezocht (+ video)

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - Ruim tweehonderd bezoekers maakten zaterdag gebruik van de gelegenheid om de rolstoelvriendelijk aangepaste woning en tuin van Jan en Teunie van de Pol aan de Dorpsstraat te bekijken.In de nacht van 4 op 5 april 2008 raakte Jan van de Pol na een onfortuinlijke val van de huiskamertrap verlamd vanaf zijn vierde nekwervel (een hoge dwarslaesie).

Na een wekenlange verpleegperiode in meerdere ziekenhuizen en maanden van revalidatie in revalidatiecentrum 'De Hoogstraat' in Utrecht kwam hij begin april 2009 weer naar Harskamp waar zijn woning en de tuin inmiddels rolstoelvriendelijk waren aangepast.

Dankzij de actie 'Hart voor Jan', sponsoring en medewerking van het lokale en regionale bedrijfsleven, de gemeente Ede en de inzet van familie, vrienden, buren en bekenden werd de thuiskomst mogelijk gemaakt. Thuis in combinatie met wekelijkse bezoeken aan het revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht werkt Van de Pol nu aan een verder herstel. Jan: ,,Naar omstandigheden gaat het heel goed. Ik kan stukjes lopen met een looprekje, dat probeer ik elke dag. M'n linkerarm functioneert redelijk. Ik probeer ook elke dag te oefenen om de handfunctie te verbeteren.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie